HANDDOEK PAPIER VERSUS – HETE LUCHT HANDDROGER?

WAT IS KOSTEN EFFICIËNTER?

Het gebruik van een luchtdroger in uw wasruimte kan duurder zijn in vergelijking met een papieren handdoeken en handdoeksysteemrollen. Het lijkt of de hete luchtdroger besparend werkt, maar na verloop van tijd heeft de hete luchtdroger echt onderhoud nodig, veel mensen vergeten dit of legen de bak onder de hete luchtdroger niet.  Zo moet ook het filter regelmatig vervangen worden en op lage termijn is het aan te raden iets aan de geur te doen. In de praktijk blijkt dat dit vaak vergeten wordt. De handdroger geeft korte impulsen van elektriciteit,  het laad op bij gebruik en valt weer stil, let op dat dit geen extra stroom vreet.  

HANDDOEKPAPIER EEN GOEDE KEUZE!

Recensies laten zien dat handdoekpapier de beste keuze is als het gaat om hygiëne. Dit is het resultaat dat overbleef na een beoordeling van 12 onderzoeken naar de droogefficiëntie en verwijdering van bacteriën bij gebruik van verschillende handdoekpapier soorten, handdoekpapier systeemrollen en handdrogers. Waar je ook bent bacteriën kunnen zich gemakkelijk verspreiden zonder dat je het weet. En een van de meest effectieve manieren om de verspreiding van infecties te stoppen, is regelmatig handenwassen en goed je handen drogen. Ziektekiemen kunnen nonchalant verspreid worden door een andere persoon aan te raken of vuile oppervlakken zoals deurknoppen of zelfs wasbak. Deze schadelijke bacteriën kunnen ziekten veroorzaken en zijn onzichtbaar voor het blote oog. Daarom is het belangrijk om handen wassen een dagelijkse gewoonte te maken.

Zorg ervoor dat je je handen wast:

✓ Na gebruik van het toilet

✓ Voor en na personeelsbijeenkomsten 

✓ Na het aanraken van kranten of tijdschriften

✓ Voor en na het eten, horeca  (ontbijt, lunch, diner)

✓ Na het gebruik van het toetsenbord, telefoon, gereedschap enz.

✓ Voor en na meetings  

✓ Bij het delen van dingen, waaronder kantoorapparatuur

Aangezien 80% van de infectieziekten door de handen wordt verspreid, valt niet te ontkennen hoe belangrijk de handhygiëne is – het is onze eerste verdedigingslinie tegen bacteriën. Hoewel hand droging misschien niet precies hetzelfde is als handen wassen, is het nog steeds een belangrijk aspect van handhygiëne. Gebruik daarom stevig handdoekpapier. Fayon levert diversen mogelijkheden handdoekpapier, systeemrollen, Katrin handdoekpapier, Tork handdoekpapier, Eco handdoekpapier, Santino papier, Vendor papier, Europroducts papier en fayon of eigen merk handdoekpapier. Toilet Dispensers Nodig?

TIPS VOOR SCHOONMAKEN IN HORECA

Ook op zoek naar tips voor schoonmaken in dehoreca? Met de horeca schoonmaakmiddelen van groothandel Fayon voldoe je aan de Haccp horeca eisen. Want het is van belang om een schone keuken te hebben voor het geval dat de inspectie langskomt om de keuken te controleren. Zo raden we altijd aan om niet te veel producten te gebruiken in de keuken, maar wel producten die zijn toegestaan. HACCP verantwoord, Ecolabel en gebruik mogen worden in een omgeving waar voedsel wordt bereid en geserveerd.  In veel keukens kom je het het product Dasty van de Wibra tegen, dit product is een prima ontvetter en lekker goedkoop. Maar dit product mag zeker niet in aanraking komen met voedsel. Je ziet sommige mensen dit product lekker vernevelen in een voedsel omgeving, dit is gevaarlijk. Zorg goed voor uw bedrijf en uw gasten en gebruik speciale producten geschikt voor een professionele keukenschoonmaak. Lees verder voor wat basis tips om je keuken zo goed mogelijk schoon te maken. 

1. Tip voor schoonmaken in de horeca, voldoende ruimte

Om echt goed schoon te kunnen maken is het van belang om ruimte te maken op de grond. Hoe doe je dat wanneer je net een drukke avond hebt gehad? Zet alle verplaatsbare artikelen en spullen op 1 plek centraal in de keuken. Zo heb je een volledig schoon oppervlak dat je schoon kan maken voor een efficiënte reiniging van de keuken.

2. Tip voor schoonmaken in de horeca, vaatwas

De vuile vaat voorspoelen , voordat je gaat beginnen met het schoonmaken van de keuken is het belangrijk om de vaat weg te werken, dit is een veel voorkomend punt wat wordt vergeten bij keukens. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een keukenspullen die niet voorgespoeld worden bij de vaat, minder schoon uit de vaatwasser komen dan keukenspullen die eerst zijn voorgespoeld. Vaatwasmiddelen nodig?

3. Tips voor schoonmaken in de horeca, vloeren

Voordat je begint met de vloer te schrobben is het belangrijk dat je eerst de keukenvloer gaat vegen. Zo haal je de grove stukken al van de vloer af en kan je makkelijker schrobben en daarna het vuil wegtrekken. Zo zorg je ervoor dat het voor jou een stuk makkelijker is dan wanneer je dit nog niet hebt gedaan. Vikan Hygiëne Systemen zijn uitermate geschikt voor keukenvloeren.

4. Horeca schoonmaakartikelen & horeca schoonmaakmiddelen

Met alleen water en handzeep kom je niet ver. Het is belangrijk om je keuken schoon te maken met professionele schoonmaakartikelen. Zo kun je met wandreinigers de wanden goed schoonmaken. Vloerreinigers en geurreinigers zorgen ervoor dat je keuken in een top status is de volgende dag. Belangrijk dus wanneer je in een keuken staat en je moet gaan schoonmaken dat je dit doet met de juiste artikelen en middelen. 4 producten is meer dan genoeg.

1. Een Onvetter voor vloeren, wanden en apparatuur
2. Een Desinfectiemiddel gecombineerde reiniger
3. Een Afwasmiddel en oppervlakte reiniging ineen.
4. Een kant en klare tussentijdse desinfectans.

Fayon steekt meisjes in het nieuw

De meisjes van voetbalclub SVARC in het nieuw door Schoonmaak groothandel Fayon. Nieuwe trainigspakken en jasjes werden gesponserd. De meisjes van voetbalclub SVARC in het nieuw door Schoonmaak groothandel Fayon. Nieuwe trainigspakken en jasjes werden er gesponserd.Sinds zaterdag 27 oktober is het meisjesteam van ARC JO9-9M gestoken in mooie zwart/rode trainingspakken. Deze pakken worden geschonken door het dynamische bedrijf FAYON B.V. Groothandel in Professionele Schoonmaakartikelen, Speciale Reinigingsmiddelen, Sanitair en Hygiëne inrichtingen, Personal Care en meer. Fayon gelooft in de kracht van goede service en in de talenten van de jeugd. Sporten, een gezonde levensstijl en hygiëne zijn erg belangrijk in het leven. Als maatschappelijk betrokken onderneming levert FAYON B.V. graag een positieve bijdrage aan de jeugdsport. De samenwerking tussen Fayon en SVARC heeft voor beide partijen een mooi resultaat opgeleverd. Fayon schoonmaakmiddelen en private label vindt het namelijk belangrijk dat er aandacht is voor de sport

Het meisjesteam bestaat uit:
Lotte Kraaij
Michelle Turkenburg
Caithlin L’Amie
River de Ridder
Lieke de Jong
Tess Janssen
Liv Vernig
Fien Bolder
Rowena van Bekkum
en Esmee Lamfers.
De meisjes  bedanken FAYON voor de trainingspakken.

VOOR U GETEST!

VOOR U GETEST!

Het zonnetje gaat weer schijnen,  de voorjaarsschoonmaak is in aantocht, scholen hebben vakantie, schoonmaakbedrijven zijn druk in de weer. We krijgen allemaal weer zin om alles lekkers schoon te maken. Wij hebben het interieur eens lekker opgefrist en gevraagd of 5 van onze klanten 3 van onze interieur toppers wilde testen op schoonmaak kracht, dosering, gemak, kwaliteit, schoonmaaktijd, geur en prijs. Uit ons assortiment zijn de interieurreinigers Ewepo Kleen, ALCODOR en Taski Sprint zijn getest:

 1.       ALCODOR – FRISSE ALLESREINIGER – FLORAL – €  3,93 per liter

Alcodor is uniek door de floral geur die urenlang blijft ruiken en de snelheid waarmee je kunt schoonmaken. Met dit product vliegt vuil en viezigheid er binnen enkele seconden af. Door de sterke concentratie heb je slechts een klein beetje nodig om vliegensvlug schoon te maken en het uren lang te laten geuren. Alcodor is een reinigingsmiddel op alcoholbasis, met een aangenaam parfum. Dit reiniging product is voor vele toepassingen geschikt.  Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als interieurreiniger, vloerreiniger of sanitair reiniger.  Alcodor droogt snel en streeploos op en is geschikt voor alle waterbestendige materialen, zoals kunststof of gelakte oppervlakken, wand- en vloertegels, linoleum, PVC, enz. Bijzonder geschikt voor hoogglanzende oppervlakken. Als allesreiniger kun je dit product vrijwel overal toepassen waar met water wordt schoongemaakt. Alcodor kan zowel machinaal als met een emmer en een spons/doek of met een emmer-combinatie worden gebruikt, zelfs bij hard water. Alcodor droogt snel en streeploos op. Alcodor frisse allesreiniger

 2.       Taski Sprint 200 conc. Interieurreiniger – doseer flacon €  18,71 per liter

De interieurreiniger van Taski Sprint 200 conc. is een hoog geconcentreerde dagelijkse reiniger. Door de specifieke formule en parfum zijn gevarensymbolen overbodig. Taski Sprint 200 conc. Interieurreiniger 1 liter – kan gebruikt worden voor het streeploos reinigen van waterbestendige oppervlakken. De frisse geur blijft langdurig zijn werk doen en is effectief bij het neutraliseren van slechte geuren. Dagelijkse interieurreiniger. kasten, deuren, wanden -en muren, glas- en tegelwerk, chroom, rvs, kunststoffen, lakwerk, enz. Taski sprint 200 doseerflacon interieurreiniger


3.       EWEPO Kleen- D- multifris €  4,50 per liter

Ewepo Kleen-D Multifris is een reinigingsmiddel voor de dagelijkse reiniging van het hele interieur. Kleen-D Multifris is een product met neutrale pH en is universeel toepasbaar op alle waterbestendige oppervlakken. Kleen-D Multifris is geschikt voor de natte- en de sprayreiniging.  interieurreiningers-EWEPO

EEN DUIDELIJKE WINNAAR!

De jury was het unaniem eens Alcodor allesreiniger van het merk PRAMOl een zwitsers merk is als winnaar uit de test gekomen. Men heeft uitvoerig interieur schoongemaakt en gelet op verschillende aspecten. Wij hebben hieronder de punten telling op een rijtje gezet!

Nummer 1 met 59 punten : ALCODOR FRISSE ALLESREINIGER

✓ Schoonmaakkracht: 9 – 4  van de 5 bedrijven ervaarde dit product als het schoonst.
✓ Dosering: 7 –  weinig nodig, maar geen doseerflacon, wel aparte spray instelling waardoor geen overdosering.
✓ Gemak: 7 multifunctioneel 
✓ Kwaliteit: 9 – goede concentratie droogt op
✓ Schoonmaaktijd: 9
✓ Geur: 9
✓ Prijs: 9


Nummer 2 met 48 punten: Taski Sprint 200 conc. Interieurreiniger – doseer flacon

✓ Schoonmaakkracht: 8 – Maakt goed schoon door de concentratie 1 van de 5 bedrijven ervaarde dit product als het schoonst.
✓ Dosering: 8, door Handige doseerflacon
✓ Gemak: 8 , snel te doseren en multifunctioneel
✓ Kwaliteit: 7 – doet wat het moet doen
✓ Schoonmaaktijd: 7
✓ Geur: 7
✓ Prijs: 3

 Nummer 3 met 46 punten:  EWEPO Kleen- D- multifris

✓ Schoonmaakkracht: 6
✓ Dosering: 6
✓ Gemak: 6
✓ Kwaliteit: 6
✓ Schoonmaaktijd: 6
✓ Geur: 8
✓ Prijs: 8

NIEUWS! WIJ HEBBEN U IETS TE VERTELLEN?

Wij hebben u iets te vertellen, Schoonmaakgroothandel Fayon B.V. mag zich troste distributeur Benelux noemen van het geweldige merk PRAMOL Reinigingsmiddelen, ontwikkeld op Zwitserse bodem.De professionele reinigingsmiddelen worden al over de gehele wereld door verschillende schoonmaak professionals gebruikt zoals de Star lijn Star matt, Star Gloss, Star Silk en Star Hospital deze acrylpolymeer vloeremulsies zijn is erg geliefd. Het reinigingsmiddelen assortiment van PRAMOL is compleet en bestaat o.a. uit vloerreinigers, vloerstrippers, marmer kristalliseren, sanitair reinigers, keuken reinigers, autoshampoo ’s en speciaal producten zoals de ALCODOR FLORAL, met deze lang geurende allesreiniger maak je iedereen blij. Neem gerust een kijkje op onze website om het gehele assortiment van PRAMOL te bekijken.

DE 3 MEEST VERKOCHTE PRODUCTEN VAN PRAMOL 

Op nummer 1 staat de Star vloer emulsie lijn, en dan is de Star Matt de favoriet.
Star Matt geeft een harde, watervaste beschermlaag met matte glans. Het product heeft een korte droogtijd! Beschermd de vloer voor vroegtijdige slijtage en het inlopen van vuil en zwarte hak-sporen. Star Matt vloeremulsie wordt gebruikt als basis behandeling voor gladde vloeren. Deze vloeremulsie zorgt ervoor dat de vloer bestand raakt tegen desinfectiemiddelen. Geschikt voor harde vloerbedekking zoals linoleum, PVC . Star Matt vloeremulsie wordt veel gebruikt voor alle gebouwen waar overmatige vloerglans ongewenst is om veiligheidsredenen zoals bijvoorbeeld bejaardentehuizen, klinieken, horeca, ziekenhuizen, scholen en meer.
Voordelen 

✓ Het onderhoud van de vloer wordt met het gebruik van Star matt vereenvoudigd
✓ Door het gebruik van Star matt wordt de levensduur van de vloer wordt verlengt. 
✓  Eenvoudig aan te brengen
✓  Korte droogtijd 
✓ Star matt is eenvoudig op te wrijven
✓ Dit product geeft een langdurige matte beschermende filmlaag
✓ Beschermt de vloeren tegen voortijdige slijtage en zwarte voetafdrukken
✓ Maakt nat dweilen eenvoudiger
✓ Hoge viscositeit
✓ Bestand tegen desinfectiemiddelen

Nummer 2 Alcodor Floral  is een onmisbare schoonmaakmiddel 

Alcodor  is uniek door de floral geur die urenlang blijft ruiken en de snelheid waarmee je kunt schoonmaken. Met dit product vliegt vuil en viezigheid er binnen enkele seconden af.  Door de sterke concentratie heb je slechts een klein beetje nodig om vliegensvlug schoon te maken en het uren lang te laten geuren. Alcodor is een reinigingsmiddel op alcoholbasis, met een aangenaam parfum. Dit reiniging product is voor vele toepassingen geschikt.  Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als interieurreiniger, vloerreiniger of sanitairreiniger.  Alcodor  droogt snel en streeploos op en is geschikt voor alle waterbestendige materialen, zoals kunststof of gelakte oppervlakken, wand- en vloertegels, linoleum, PVC, enz. Bijzonder geschikt voor hoogglanzende oppervlakken. Als allesreiniger kun je dit product vrijwel overal toepassen waar met water wordt schoongemaakt. Alcodor kan zowel machinaal als met een emmer en een spons/doek of met een rolemmercombinatie worden gebruikt, zelfs bij hard water. Alcodor droogt snel en streeploos op.

Speciale voordelen:

✓ Zuinig in het gebruik
✓ Streeploos reinigen
✓ Reinigt snel
✓ Langdurige frisse geur
✓ Multifunctioneel product
✓ Mag dagelijks gebruikt worden
✓ Hoog geconcentreerd daardoor effectief

Nummer 3 Cristallo  speciaal voor marmer  en steensoorten!

Cristallo een product voor de kristallisatie van marmer- en kalkvloeren. Geeft een langdurige glans. Beschermt tegen vuil en zorgt ervoor dat oppervlakken worden gepolijst. Door het gebruik van Cristallo wordt de vloer minder vuil en kan vervuilen worden vertraagd of voorkomen, de vloer is gemakkelijk te verzorgen en buitengewoon slip-bestendig. Kleine krasjes en beschadigingen worden verwijderd. Cristallo herstelt het oorspronkelijke uiterlijk en de kleur van het marmeren klak stenen vloeren of oppervlakte. Kristalliseren met Cristallo is een uitstekend alternatief voor conventionele methoden zoals coaten met een dispersie of wax. Cristallo kan ook worden gebruikt voor het harden van nieuw gelegde of het repareren van versleten of matte vloeren. Toepassingsgebieden: vloeren, tafels, wanden gemaakt van marmer en kalkhoudende stenen. 

Speciale voordelen:

✓ Zuinig in het gebruik
✓ langdurige glans
✓ Beschermd uw vloer
✓ Zorgt voor een mooie polijstring
✓ Slip bestendig
✓ De natuurlijke kleur komt terug
✓ Krassen verdwijnen

TIPS VOOR LINOLEUM VLOEREN

TIPS VOOR LINOLEUM VLOEREN (STRIPPEN EN VLOER EMULSIES)

Linoleum vloeren zijn voorzien van een toplaag, bij intensief gebruik, bijvoorbeeld gebouwen waar veel mensen komen, kan er snel slijtage optreden. Slijtage kun je ontdekken doordat de vloer geen glans meer heeft, stroef en mat is geworden, krassen sneller zichtbaar zijn. Als de vloer slijtage plekken heeft dan krijgt vuil de kans om in de vloer te trekken en zwarte hak-sporen achter te laten. Het is ook erg belangrijk om uw linoleum vloer in goede conditie te houden. De zomer is een mooie periode om linoleum vloeren eens grondig aan te pakken. Een weldaad voor u vloer is het grondig strippen (met Turbolino) en verzegelen met (een Star vloeremulsies) een vloeremulsie .

     PROBLEMATIEK BIJ HET STRIPPEN VAN LINOLEUM VLOEREN

1.    Men heeft te weinig tijd  (claim je inwerktijd bij de opdrachtgever)

2.    Oude lagen polymeer zijn niet goed verwijderd (contoleer dit eerst)

3.    Er wordt te nat gewerkt  (breng eerst een kleine hoeveelheid aan)

4.    Niet voldoende droogtijd (let hier op voor het hechten)

5.    Er moet vaker (warme maanden)  vloer emulsie worden aangebracht. ( werkt preventief)

6.    Zorg voor de juiste voorbereiding (maak een checklist)

7.    Werk horizontaal (gelijke stroken)

8.    Zorg ervoor dat de emulsie goed kan hechten (ruwe ondergrond, niet te glad)

9.    Gebruik een schone mop en schone pad (het liefst nieuw)

10. Plak plinten af met tape  (voordat u gaat strippen alles goed afplakken)

11. Houd rekening met de temperatuur van de omgeving (niet laag of te hoog)

12. Hou rekening met ongelijke vloeren en plekken waar zware meubels hebben gestaan. (machine op een stuk vloerbedekking plaatsen) 

RE-COATEN OF TOP COATEN DAT IS EEN WEZENLIJK VERSCHIL ?

Top coaten; kan sneller worden uitgevoerd dan re-coaten. Top coaten bestaat uit: de vloer schrobben opzuigen en in de was (vloeremulsie) zetten, met  abrasieve vloerpad (vaak groen). Dit is een prima werkwijze als het aantal vierkant meters het toelaat. Re-coaten is het echte strippen, oude laag er af halen, eventueelstripversterker gebruiken. Je maakt de vloer goed schoon met Cleanstar vloerreiniger Neutraal (gebruikt voor schrob/zuigmachine) Daarna haalt je met Turbolino vloerstripper en met een bruine pad de bestaande wax-lagen er af. Een rode pad wordt vaak gebruikt, maar deze pad maakt de vloer glad, terwijl de vloer enigszins ruw moet worden zodat de polymeer beschermlaag goed kan hechten. Zorg voor de juiste voorbewerking anders is je deklaag niet duurzaam  en is het zonde van je werk en tijd.

DE BESTE VERKOCHTE VLOERSTRIPPER

Best verkochte Vloerstripper!
De vloerstripper Turbolino van PRAMOL is een stripmethode die u veel tijd gaat opleveren en veilig voor uw vloer. De Turbolino Lost extreem snel en wel binnen 2 a 5 minuten volledig oude was- en kunststoflagen op. In Zwitserland en Spanje staat dit product op nummer 1 van de best verkocht vloerstrippers. 

Is nu stripper niet sterk genoeg? 
Door het gebruik van Strippex maakt uw vloerstripper nog geconcentreerde, intensiever en sterker, een echt vloerstripper versterker. Geweldige product om je vloerstripper een Boost mee te geven. Slechts 10% Strippex nodig voor verbluffende resultaten. Geschikt voor alle soorten strippers! (linoleum). Ook geschikt voor plafonds en wanden. 

Een stripper zonder oplosmiddel speciaal voor Rubber en Linoleum 
STRIP-EXTRA is een stripper die vrij is van oplosmiddelen. Lost extreem snelle en volledig oude was- en kunststoflagen op. Effectief voor asfalt, rubber en linoleum. Geeft geen bruine vlekken of verkleuringen.

 

GEBRUIK EEN VLOEREMULSIE, ZODAT U EEN JAAR LANG GEEN STRIPPER NODIG HEEFT!

Verzegel u vloer na het strippen met een vloeremulsie, hierdoor hoeft u een jaar lang geen stripper te gebruiken! Alle soorten vloer emulsies van PRAMOL zorgen ervoor dat uw Linoleum vloer bestand raakt tegen vuil, hak-sporen, slijtage, alcohol en desinfectiemiddelen. Soorten vloeremulsie: Star GlossStar Matt, Star Silk en Star Hospital. Deze polymeer emulsies hebben een zeer hoge slijtvastheid. Dit komt omdat het gehalte aan vaste stoffen hoger is dan bij de meeste andere polymeren. De polymeer emulsie hecht hierdoor beter en blijft hele jaar door (gesloten Vloer) beschermt tegen vuil en slijtage. Al onze polymeren zijn bestand tegen alcohol en desinfectiemiddelen, maar Star Hospital in het bijzonder. 

Voordelen Vloeremulsies van PRAMOL 

✓ Korte doortijd tijdwinst tussen de 20%  (vergeleken met andere producten)

✓ Volgende stripbeurt is één tot drie jaar uit te stellen

✓ Uw vloer blijft het hele jaar mooi

Star Gloss hoogglans vloer emulsie geeft een harde, watervaste beschermlaag met hoogglans effect. Het product heeft een korte droogtijd! Beschermd de vloer voor vroegtijdige slijtage en zwarte haksporen. Deze polymeer vloeremulsie zorgt ervoor dat de vloer bestand raakt tegen desinfectiemiddelen
Star Silk geeft een harde, watervaste beschermlaag met zijde glans. Het product heeft een korte droogtijd! Beschermd de vloer voor vroegtijdige slijtage en het inlopen van vuil en zwarte hak-sporen. Deze polymeer vloeremulsie zorgt ervoor dat de vloer bestand raakt tegen desinfectiemiddelen.
Star Matt geeft een harde, watervaste beschermlaag met matte glans. Het product heeft een korte droogtijd! Beschermd de vloer voor vroegtijdige slijtage en het inlopen van vuil en zwarte hak-sporen. Star Matt vloeremulsie wordt gebruikt als basis behandeling voor gladde vloeren. Deze vloeremulsie zorgt ervoor dat de vloer bestand raakt tegen desinfectiemiddelen. 
Star Hospital speciaal ontwikkeld voor medische vloeren.
Door het gebruik van Star Hospital worden vloeren in uw ziekenhuis, zorginstelling of kliniek onderhoudsarm, hygiënische, duurzaam, slijtvast, bestendig tegen het inlopen van vuil en zwarte hak-sporen en in een hoge mate bestand tegen desinfectiemiddelen.

ZWARTE PIETENDISCUSSIE

ZWARTE PIETENDISCUSSIE

De afgelopen weken hoor je het steeds meer om je heen, bij klanten, bedrijven en ook intern bij Fayon schoonmaakgroothandel’ Hoe gaan we dit jaar sinterklaas vieren?” Wij zijn meerdere malen benaderd door klanten, die onze mening vragen. Sinterklaas hoort een gezellig feest te zijn, los van de zwarte pieten discussie. Sinterklaas en zwarte piet worden nu het gesprek van de dag! Het kinderfeest wordt nu een volwassen discussie in plaats van een kinderfeest voor iedereen los van je huidskleur, geloof, geaardheid ! Kinderen zijn met het sinterklaas feest bezig en niet met de geschiedenis! Sinterklaas en zwarte piet is ons door de jaren heen opgedrongen, net als andere (oude) kinderverhalen en sprookjes. Als we al deze verhalen gaan uitpluizen dan moet er op didactisch en psychologische niveau een hoop herschreven worden. De grondslag voor discriminatie, laag zelfbeeld, straffen, voedingsgewoonte, frustratie en je anders voelen worden al van jongs af aan ingeprent. Om een lang verhaal kort te maken, maak het onderwerp  zwarte piet bespreekbaar op het werk en binnen uw bedrijf zodat er duidelijk wordt welke emoties er heersen en welke wensen er zijn. Als sommige medewerkers het moeilijk vinden om hier over te praten kun je altijd een vertrouwenspersoon inzetten of een vragenformulier maken die men anoniem kan inleveren. Laat de sfeer binnen uw bedrijf niet beïnvloeden en zorg ervoor dat het snel voor iedereen duidelijk is, wel sinterklaas vieren, niet sinterklaas vieren!

SINTERKLAAS EN PIET HEBBEN EEN VERRASSING

Als klant van Fayon Schoonmaakgroothandel kunt u bij uw bestelling een verrassing van sinterklaas en piet verwachten! Onze trouwe klanten en nieuwe klanten worden door de Sint beloond. Bestellingen boven de 350,- euro worden zeker niet overgeslagen.  Heeft u toevallig nog schoonmaakmiddelen nodig? Of vloerreinigers om uw bedrijf kerst klaar te maken?  Misschien bent u wel op zoek naar keukenreinigers zodat u heerlijke gerechten is een schone keuken worden bereid. Een frisse sanitairreiniger mag in deze tijd van het jaar ook niet ontbreken. Bestel online, gemakkelijk en snel alle schoonmaakmiddelen, schoonmaakartikelen en reinigers die u nodig heeft om het jaar goed mee af te sluiten. Let op uw bestelling want misschien maakt de Sint en piet u wel extra blij met uw producten en ……………

MONDKAPJES NIET AAN TE SLEPEN DOOR HET CORONAVIRUS

MONDKAPJES NIET AAN TE SLEPEN DOOR HET CORONAVIRUS 

Vorige week barstte het los, mondkapjes worden massaal ingekocht. De mondkapjes, handdesinfectie en professionele schoonmaakmiddelen zijn op onze website niet aan te slepen. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt’’ zegt Sjimmie de Jong, al 16 jaar ondernemer in de schoonmaakartikelen branche. Sjimmie zegt ‘tijdens de Mexicaanse griep was er een run op persoonlijke bescherming, desinfectiemiddelen, handzeep en mondbescherming, maar nu… door het snel om zich heen grijpende coronavirus  is het niet meer bij te benen’. Onze vaste Nederlandse klanten, website klanten maar ook bestellingen uit China, Frankrijk en Duitsland stromen binnen met de vraag naar mondbescherming. Iedereen wil massaal mondkapjes bestellen en dit alles als preventie of ter bestrijding van het coronavirus. Volgens de deskundige is het handen wassen het belangrijkste, onderzoek heeft aangetoond dat de meeste ziekteverwekkers via de handen verspreid worden”, aldus het RIVM. Door regelmatig je handen te wassen met water en handzeep en je handen af te drogen met papier in plaats van een handdoek of luchtdroger, verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt. Het gebruik van mondkapjes is in Nederland nog niet nodig! Je merkt wel dat bedrijven in de zorg , instellingen, scholen, hulpverlening, sportcentrums, transport en industrie zich massaal aan het voorbereiden zijn. Schoonmaakgroothandel Fayon is  momenteel door de voorraad mondkapjes heen, gelukkig komt er volgende week een nieuwe voorraad uit de fabriek, maar ook deze Personal care beschermingsmiddelen zijn al deels gereserveerd. 

KIES DE JUISTE MONDBESCHERMING

Het is belangrijk om de juiste mondbescherming te kiezen, door het dragen van een mondkapje wordt het risico om besmet te raken met een virus verkleind, niet afgenomen. Deze manier van persoonlijke bescherming zorgt er voor dat u minder snel aangestoken wordt. Op plekken waar veel mensen komen is het aan te raden u goed te beschermen. Daarnaast gebruiken mensen de mondkapjes om anderen te behoeden tegen de bacteriën die ze zelf met zich meedragen. Hierdoor kan een mondmasker de verspreiding van een virus afremmen, als er genoeg mensen zijn die een kapje dragen én ook andere voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Voorzorgsmaatregelen zoals zoals handen goed wassen, ruimtes meerdere keren goed schoon maken en desinfecteren. Het meest veilige mondmasker is het 3M mondmasker met ventiel, als deze niet voorradig is kan men uitwijken naar een 3 laags mondmasker deze beschermd niet volledig. Naast het dragen van een mondmasker is hygiëne en zorgen voor een goede weerstand van essentieel belang.

TIPS OM BESMETTING TE VOORKOMEN

✓  Het is belangrijk om uw handen regelmatig en goed te wassen met handzeep 

✓  Gebruik handdoekpapier in openbare ruimtes als u uw handen afdroogt. 

✓  Reinig en verschoon dagelijks de handdoeken in uw sanitaire omgeving

✓  Desinfecteer uw handen en oppervlakken regelmatig met kant en klare desinfectie.

✓  Zorg ervoor dat (openbare) ruimtes met professionele schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt.

✓  Maak veel bezochte ruimtes dagelijks schoon met de juiste schoonmaakmiddelen.

✓ Zorg ervoor dat u het mondkapje eenmalig gebruikt.

✓ Het dragen van disposable bezoekersjassen, schorten, schoen overtrekken  en disposable kleding is in sommige gevallen gewenst

WUHAN CORONAVIRUS? PBM, DESINFECTIE EN MONDKAPJES ONMISBAAR BIJ GRIEPVIRUS?

WUHAN CORONAVIRUS? PBM, DESINFECTIE EN MONDKAPJES ONMISBAAR BIJ GRIEPVIRUS?

Al dagen hoor je het in het nieuws het Wuhan coronavirus dat in China zich razend snel verspreid. Nu ook al in Europa! Bedrijven staan op scherp schoonmaakgroothandels kunnen de vraag van beschermingsmaterialen nauwelijks aan. Iedereen wil een mondkapje kopen, van particulier tot bedrijven. Zo heeft ook groothandel Fayon een speciaal persoonlijk beschermingspakket samengesteld. Hiermee hoopt ondernemer Sjimmie  de jong zijn klanten te helpen en mee te denken zodat men dit pakket snel naar familie in China kan sturen. Want er mag niks meer uit China geëxporteerd worden. Fabrieken in China zitten op slot en voorraden staan vast in quarantaine. Ook Simone van Bekkum mede eigenaar van Fayon.nl en oprichters van TotaalVisie steekt de handen uit de mouwen. “Wij doen het samen en ik help graag om alles goed te regelen van website, inkoop, inpakken, verkopen, transport regelen, klanten te woord staan, You name it.” Wij doen ons uiterste best om iedereen te helpen! 

ONDUIDELIJK OVER MONDKAPJES

Onduidelijkheid over mondkapjes? mondkapjes helpen niet om het coronavirus tegen te gaan, mondkapjes zorgen er ook niet voor dat u NIET besmet raakt. Het mondkapje en dragen van beschermingsmaterialen pbm is slechts bedoeld om u weerbaarder te maken en uw kleding, handen en gezicht te beschermen. Zoals uw weet wordt het coronavirus al overgedragen in incubatietijd, hierdoor is het erg lastig om u op tijd te beschermen. Wat wel heel belangrijk is, is een goede hygiëne door het wassen van handen met handzeep. Het vaker schoonmaken van uw sanitair. Handen afdrogen met hygiënepapier. Ruimtes waar veel mensen komen met professionele schoonmaakmiddelen regelmatig schoonmaken en desinfecteren. Deze tips in combinatie met het dragen van mondkapjes, handschoenen, overal, kunnen in sommige situaties bijdragen aan een betere hygiëne. ” Of je  nu wel of niet kiest voor het dragen van een mondkapje dat is ieder zijn vrije keus, maar ik kan me zo voorstellen dat als je in een risico gebied verkeerd,  dat het voorkomen beter is als genezen. Baat het niet schaadt het niet …maar dat is mijn mening aldus “Simone van Bekkum.

HET SLEUTELWOORD IS HYGIËNE, VOEL JE VEILIG IN DE WERELD VOL BACTERIËN!

HET SLEUTELWOORD IS HYGIËNE, VOEL JE VEILIG IN DE WERELD VOL BACTERIËN!

Je hoort het overal om je heen, goed je handen wassen is nummer 1 hygiëne. Dat is helemaal waar. Maar hoe doe je dat nou onderweg? of als je op plekken komt waar veel mensen komen. Dan is het ontzettend handig als je bijvoorbeeld een flacon alcohol gel bij de hand hebt. Een goede handhygiëne is nog steeds erg effectief. Zijn er in je naaste omgeving mensen ziek dan is extra handen wassen een must. Momenteel wordt er in China van wegen het coronavirus niet alleen gelet op handdesinfectie, koorst verschijnselen, maar ook druk bezochte plaatsen worden veelvuldig gedesinfecteerd.  Het beschermen van het gezicht is aan te raden, raak zo min mogelijk met je handen je gezicht aan. Blijf op afstand van hoestende of niesende mensen. Wie een mondkapje wilt gebruiken, moet deze regelmatig vervangen. Ruimtes extra schoon houden en desinfecteren is aan te raden. Hier in Nederland is men nog niet actief bezig met extra persoonlijke hygiëne. Toch kan het extra handen wassen, desinfectie doekje  of een handzeep en desinfectie  meenemen voor onderweg geen kwaad. Het gaat erom dat je jezelf veilig voelt tussen alle bacteriën en dan heb ik het niet alleen over het Coronavirus uit Wuhan. Ook in Nederland zijn er momenteel veel mensen die het normale griepvirus bij zich dragen. Je hoort mensen om je heen hoesten en niezen. De griep duurt dit jaar ook langer dan voorafgaande jaren. Een goede gezondheid, met een normale stressbalans en met voldoende verse groente, vitamine, mineralen, plus de juiste hygiëne thuis en buitenshuis maakt je minder kwetsbaar en weerbaarder tegen virussen. Was goed en regelmatig je handen, gebruik handdesinfectie gel als water en zeep niet beschikbaar zijn.

ZORGEN RONDOM HET CORONAVIRUS

Toch baart het Coronavirus iedereen grote zorgen, dat merk je om je heen. Mondkapjes zijn overal uitverkocht, desinfectiemiddelen vliegen over de toonbank, alcohol gel is ineens extreem duur. De zorgen rondom het coronavirus zijn zeker in Nederland aanwezig. Wij als Schoonmaakgroothandel Fayon merken dit dagelijks. Klanten bellen ons op en slaan extra wegwerp handschoenen en andere disposables voor personal care in. Is de angst terecht? Veel mensen denken van niet en andere mensen weer van wel, de meningen zijn verdeeld. Maar er zijn een groot aantal mensen in Nederland al aan het hamsteren geslagen en dan heb ik het niet over bedrijven. Wij krijgen momenteel veel telefoontjes van particulieren en klein verbruikers. Onze hygiëne artikelen en professionele schoonmaakmiddelen worden soms zelf omgepakt om ook kleinere verbruikers te kunnen bedienen. Want goed schoonmaken van handen en oppervlakken is aan te raden. hygiëne is het sleutelwoord. De meeste klanten geven aan dat de angst met name zit in de geringe informatie voorzien en het feit dat er nog geen vaccinatie voor dit virus beschikbaar is. Het corona virus vertegenwoordigt namelijk een groot aantal virussen. Een aantal van deze virussen zijn overdraagbaar op de mens. De meeste vormen van het virus veroorzaken verkoudheid, koorts en de levensgevaarlijke luchtweginfecties. Op dit moment zijn er besmettingen in Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en natuurlijk in het land waar het begon: China. Het virus grijpt snel om zich heen en is zeer besmettelijk. 

GOED JE HANDEN WASSEN IS ZO SIMPEL NOG NIET

Goed je handen wassen is zo simpel nog niet. Als je de handen goed wilt wassen ben je minimaal 30 seconden bezig. Pas na 30 seconden zijn de meeste bacteriën van je handen af. De gemiddelde mens besteedt maar 10 seconden aan het handen wassen. Wanneer je de handen op een juiste manier wilt wassen is het van belang dat de volgende stappen goed worden gevolgd. 

✓ Was je handen onder stromend water

✓ Gebruik hierbij vloeibare zeep 

✓ Wrijf de zeep over je gehele hand

✓ Wrijf de zeep ook tussen je vingers

✓ Spoel je handen minimaal 30 seconden goed af

✓ Droog je handen goed af met een papieren wegwerp handdoekjes

✓ Gebruik alcohol gel  als gewone zeep niet beschikbaar is.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.