Branches

Schoonmaakdiensten spelen een cruciale rol in diverse sectoren door specifieke hygiëne-eisen en onderhoudsstandaarden te handhaven. Hier volgt een gedetailleerd overzicht van de schoonmaakvereisten en -praktijken in verschillende branches.

Schoonmaak branches

De schoonmaak branches zelf omvat een breed scala aan diensten, waaronder:

 • Algemene schoonmaakdiensten: Dagelijkse of periodieke schoonmaak van kantoren, scholen, winkelcentra en andere openbare ruimtes. Deze diensten omvatten stofzuigen, dweilen, afstoffen, en het schoonmaken van sanitaire voorzieningen.
 • Specialistische schoonmaak: Dit betreft meer gespecialiseerde taken zoals het reinigen van gevels, vloeren, tapijten en glasbewassing. Deze diensten vereisen vaak specifieke kennis en apparatuur.

Industrie

In de industriële sector zijn schoonmaakdiensten essentieel voor het handhaven van een veilige en efficiënte werkomgeving.

 • Productiefaciliteiten: Regelmatige reiniging van werkruimtes om stof, vuil en productresten te verwijderen, wat bijdraagt aan de veiligheid en efficiëntie.
 • Machineonderhoud: Het schoonmaken van industriële machines om storingen en slijtage te verminderen. Dit omvat vaak het gebruik van gespecialiseerde reinigingsmiddelen en -apparatuur.

Horeca branches

De horecasector stelt hoge eisen aan hygiëne om de gezondheid van gasten te waarborgen.

 • Hotels: Dagelijkse schoonmaak van kamers, lobby’s, restaurants en andere gemeenschappelijke ruimtes. Dit omvat het verschonen van beddengoed, het reinigen van badkamers en stofzuigen.
 • Restaurants en cafés: Keukens, eetruimtes en sanitaire voorzieningen moeten voldoen aan strikte hygiëne-eisen. Regelmatige schoonmaak is noodzakelijk om voedselveiligheid te garanderen en een aangename eetervaring te bieden.

Food industrie

In de voedingsmiddelenindustrie zijn strikte schoonmaakprotocollen essentieel om voedselveiligheid te waarborgen en contaminatie te voorkomen.

 • Productieomgevingen: Regelmatige en grondige reiniging van alle oppervlakken en apparatuur die in contact komen met voedsel.
 • Verwerkingsapparatuur: Machines en apparatuur moeten regelmatig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd om de veiligheid en kwaliteit van de producten te garanderen.

Transport

De transportsector vereist schoonmaakdiensten om een hygiënische en comfortabele omgeving voor passagiers te bieden.

 • Openbaar vervoer: Schoonmaken van bussen, treinen, vliegtuigen en stations om de hygiëne te waarborgen en de verspreiding van ziekten te voorkomen.
 • Vracht en logistiek: Reinigen van vrachtwagens, magazijnen en distributiecentra om een veilige en efficiënte werking te garanderen.

Zorg

In de zorgsector zijn hygiëne en schoonmaak van cruciaal belang om de gezondheid van patiënten en personeel te beschermen.

 • Ziekenhuizen en klinieken: Zeer strikte schoonmaakprotocollen om de verspreiding van infecties te voorkomen. Dit omvat regelmatige desinfectie van operatiekamers, patiëntenkamers en andere medische ruimtes.
 • Verzorgingshuizen: Schoonmaken van kamers, gemeenschappelijke ruimtes en sanitaire voorzieningen om een gezonde leefomgeving voor bewoners te garanderen.

Kantoor

Kantoren vereisen regelmatige schoonmaak om een schone en productieve werkomgeving te bieden.

 • Werkplekken: Dagelijkse schoonmaak van bureaus, kantines, toiletten en gemeenschappelijke ruimtes. Dit helpt bij het verminderen van ziekteverzuim en het bevorderen van de productiviteit.
 • Technische apparatuur: Reiniging van computers, printers en andere kantoorapparatuur om deze vrij van stof en vuil te houden en een lange levensduur te bevorderen.

Sport en wellness

Sportscholen en wellnesscentra hebben specifieke schoonmaakbehoeften om de gezondheid en tevredenheid van klanten te waarborgen.

 • Sportscholen en fitnesscentra: Regelmatig schoonmaken van fitnessapparatuur, kleedkamers en douches om een gezonde en schone omgeving te garanderen. Dit omvat het desinfecteren van apparatuur na gebruik door klanten.
 • Wellnesscentra: Schoonmaken van spa’s, zwembaden en behandelkamers om de hygiëne en ontspanning van klanten te waarborgen. Dit vereist vaak het gebruik van speciale reinigingsmiddelen en -technieken.

Elke sector heeft unieke schoonmaakvereisten, en schoonmaakpersoneel moet goed opgeleid zijn om aan deze eisen te voldoen. Het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen en -methoden is essentieel om de gewenste resultaten te bereiken en een veilige en hygiënische omgeving te garanderen. Dit maakt schoonmaakdiensten tot een onmisbaar onderdeel van het dagelijks functioneren van diverse branches.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.