MONDKAPJES NIET AAN TE SLEPEN DOOR HET CORONAVIRUS 

Vorige week barstte het los, mondkapjes worden massaal ingekocht. De mondkapjes, handdesinfectie en professionele schoonmaakmiddelen zijn op onze website niet aan te slepen. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt’’ zegt Sjimmie de Jong, al 16 jaar ondernemer in de schoonmaakartikelen branche. Sjimmie zegt ‘tijdens de Mexicaanse griep was er een run op persoonlijke bescherming, desinfectiemiddelen, handzeep en mondbescherming, maar nu… door het snel om zich heen grijpende coronavirus  is het niet meer bij te benen’. Onze vaste Nederlandse klanten, website klanten maar ook bestellingen uit China, Frankrijk en Duitsland stromen binnen met de vraag naar mondbescherming. Iedereen wil massaal mondkapjes bestellen en dit alles als preventie of ter bestrijding van het coronavirus. Volgens de deskundige is het handen wassen het belangrijkste, onderzoek heeft aangetoond dat de meeste ziekteverwekkers via de handen verspreid worden”, aldus het RIVM. Door regelmatig je handen te wassen met water en handzeep en je handen af te drogen met papier in plaats van een handdoek of luchtdroger, verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt. Het gebruik van mondkapjes is in Nederland nog niet nodig! Je merkt wel dat bedrijven in de zorg , instellingen, scholen, hulpverlening, sportcentrums, transport en industrie zich massaal aan het voorbereiden zijn. Schoonmaakgroothandel Fayon is  momenteel door de voorraad mondkapjes heen, gelukkig komt er volgende week een nieuwe voorraad uit de fabriek, maar ook deze Personal care beschermingsmiddelen zijn al deels gereserveerd. 

KIES DE JUISTE MONDBESCHERMING

Het is belangrijk om de juiste mondbescherming te kiezen, door het dragen van een mondkapje wordt het risico om besmet te raken met een virus verkleind, niet afgenomen. Deze manier van persoonlijke bescherming zorgt er voor dat u minder snel aangestoken wordt. Op plekken waar veel mensen komen is het aan te raden u goed te beschermen. Daarnaast gebruiken mensen de mondkapjes om anderen te behoeden tegen de bacteriën die ze zelf met zich meedragen. Hierdoor kan een mondmasker de verspreiding van een virus afremmen, als er genoeg mensen zijn die een kapje dragen én ook andere voorzorgsmaatregelen in acht nemen. Voorzorgsmaatregelen zoals zoals handen goed wassen, ruimtes meerdere keren goed schoon maken en desinfecteren. Het meest veilige mondmasker is het 3M mondmasker met ventiel, als deze niet voorradig is kan men uitwijken naar een 3 laags mondmasker deze beschermd niet volledig. Naast het dragen van een mondmasker is hygiëne en zorgen voor een goede weerstand van essentieel belang.

TIPS OM BESMETTING TE VOORKOMEN

✓  Het is belangrijk om uw handen regelmatig en goed te wassen met handzeep 

✓  Gebruik handdoekpapier in openbare ruimtes als u uw handen afdroogt. 

✓  Reinig en verschoon dagelijks de handdoeken in uw sanitaire omgeving

✓  Desinfecteer uw handen en oppervlakken regelmatig met kant en klare desinfectie.

✓  Zorg ervoor dat (openbare) ruimtes met professionele schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt.

✓  Maak veel bezochte ruimtes dagelijks schoon met de juiste schoonmaakmiddelen.

✓ Zorg ervoor dat u het mondkapje eenmalig gebruikt.

✓ Het dragen van disposable bezoekersjassen, schorten, schoen overtrekken  en disposable kleding is in sommige gevallen gewenst

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.