TIPS VOOR LINOLEUM VLOEREN (STRIPPEN EN VLOER EMULSIES)

Linoleum vloeren zijn voorzien van een toplaag, bij intensief gebruik, bijvoorbeeld gebouwen waar veel mensen komen, kan er snel slijtage optreden. Slijtage kun je ontdekken doordat de vloer geen glans meer heeft, stroef en mat is geworden, krassen sneller zichtbaar zijn. Als de vloer slijtage plekken heeft dan krijgt vuil de kans om in de vloer te trekken en zwarte hak-sporen achter te laten. Het is ook erg belangrijk om uw linoleum vloer in goede conditie te houden. De zomer is een mooie periode om linoleum vloeren eens grondig aan te pakken. Een weldaad voor u vloer is het grondig strippen (met Turbolino) en verzegelen met (een Star vloeremulsies) een vloeremulsie .

     PROBLEMATIEK BIJ HET STRIPPEN VAN LINOLEUM VLOEREN

1.    Men heeft te weinig tijd  (claim je inwerktijd bij de opdrachtgever)

2.    Oude lagen polymeer zijn niet goed verwijderd (contoleer dit eerst)

3.    Er wordt te nat gewerkt  (breng eerst een kleine hoeveelheid aan)

4.    Niet voldoende droogtijd (let hier op voor het hechten)

5.    Er moet vaker (warme maanden)  vloer emulsie worden aangebracht. ( werkt preventief)

6.    Zorg voor de juiste voorbereiding (maak een checklist)

7.    Werk horizontaal (gelijke stroken)

8.    Zorg ervoor dat de emulsie goed kan hechten (ruwe ondergrond, niet te glad)

9.    Gebruik een schone mop en schone pad (het liefst nieuw)

10. Plak plinten af met tape  (voordat u gaat strippen alles goed afplakken)

11. Houd rekening met de temperatuur van de omgeving (niet laag of te hoog)

12. Hou rekening met ongelijke vloeren en plekken waar zware meubels hebben gestaan. (machine op een stuk vloerbedekking plaatsen) 

RE-COATEN OF TOP COATEN DAT IS EEN WEZENLIJK VERSCHIL ?

Top coaten; kan sneller worden uitgevoerd dan re-coaten. Top coaten bestaat uit: de vloer schrobben opzuigen en in de was (vloeremulsie) zetten, met  abrasieve vloerpad (vaak groen). Dit is een prima werkwijze als het aantal vierkant meters het toelaat. Re-coaten is het echte strippen, oude laag er af halen, eventueelstripversterker gebruiken. Je maakt de vloer goed schoon met Cleanstar vloerreiniger Neutraal (gebruikt voor schrob/zuigmachine) Daarna haalt je met Turbolino vloerstripper en met een bruine pad de bestaande wax-lagen er af. Een rode pad wordt vaak gebruikt, maar deze pad maakt de vloer glad, terwijl de vloer enigszins ruw moet worden zodat de polymeer beschermlaag goed kan hechten. Zorg voor de juiste voorbewerking anders is je deklaag niet duurzaam  en is het zonde van je werk en tijd.

DE BESTE VERKOCHTE VLOERSTRIPPER

Best verkochte Vloerstripper!
De vloerstripper Turbolino van PRAMOL is een stripmethode die u veel tijd gaat opleveren en veilig voor uw vloer. De Turbolino Lost extreem snel en wel binnen 2 a 5 minuten volledig oude was- en kunststoflagen op. In Zwitserland en Spanje staat dit product op nummer 1 van de best verkocht vloerstrippers. 

Is nu stripper niet sterk genoeg? 
Door het gebruik van Strippex maakt uw vloerstripper nog geconcentreerde, intensiever en sterker, een echt vloerstripper versterker. Geweldige product om je vloerstripper een Boost mee te geven. Slechts 10% Strippex nodig voor verbluffende resultaten. Geschikt voor alle soorten strippers! (linoleum). Ook geschikt voor plafonds en wanden. 

Een stripper zonder oplosmiddel speciaal voor Rubber en Linoleum 
STRIP-EXTRA is een stripper die vrij is van oplosmiddelen. Lost extreem snelle en volledig oude was- en kunststoflagen op. Effectief voor asfalt, rubber en linoleum. Geeft geen bruine vlekken of verkleuringen.

 

GEBRUIK EEN VLOEREMULSIE, ZODAT U EEN JAAR LANG GEEN STRIPPER NODIG HEEFT!

Verzegel u vloer na het strippen met een vloeremulsie, hierdoor hoeft u een jaar lang geen stripper te gebruiken! Alle soorten vloer emulsies van PRAMOL zorgen ervoor dat uw Linoleum vloer bestand raakt tegen vuil, hak-sporen, slijtage, alcohol en desinfectiemiddelen. Soorten vloeremulsie: Star GlossStar Matt, Star Silk en Star Hospital. Deze polymeer emulsies hebben een zeer hoge slijtvastheid. Dit komt omdat het gehalte aan vaste stoffen hoger is dan bij de meeste andere polymeren. De polymeer emulsie hecht hierdoor beter en blijft hele jaar door (gesloten Vloer) beschermt tegen vuil en slijtage. Al onze polymeren zijn bestand tegen alcohol en desinfectiemiddelen, maar Star Hospital in het bijzonder. 

Voordelen Vloeremulsies van PRAMOL 

✓ Korte doortijd tijdwinst tussen de 20%  (vergeleken met andere producten)

✓ Volgende stripbeurt is één tot drie jaar uit te stellen

✓ Uw vloer blijft het hele jaar mooi

Star Gloss hoogglans vloer emulsie geeft een harde, watervaste beschermlaag met hoogglans effect. Het product heeft een korte droogtijd! Beschermd de vloer voor vroegtijdige slijtage en zwarte haksporen. Deze polymeer vloeremulsie zorgt ervoor dat de vloer bestand raakt tegen desinfectiemiddelen
Star Silk geeft een harde, watervaste beschermlaag met zijde glans. Het product heeft een korte droogtijd! Beschermd de vloer voor vroegtijdige slijtage en het inlopen van vuil en zwarte hak-sporen. Deze polymeer vloeremulsie zorgt ervoor dat de vloer bestand raakt tegen desinfectiemiddelen.
Star Matt geeft een harde, watervaste beschermlaag met matte glans. Het product heeft een korte droogtijd! Beschermd de vloer voor vroegtijdige slijtage en het inlopen van vuil en zwarte hak-sporen. Star Matt vloeremulsie wordt gebruikt als basis behandeling voor gladde vloeren. Deze vloeremulsie zorgt ervoor dat de vloer bestand raakt tegen desinfectiemiddelen. 
Star Hospital speciaal ontwikkeld voor medische vloeren.
Door het gebruik van Star Hospital worden vloeren in uw ziekenhuis, zorginstelling of kliniek onderhoudsarm, hygiënische, duurzaam, slijtvast, bestendig tegen het inlopen van vuil en zwarte hak-sporen en in een hoge mate bestand tegen desinfectiemiddelen.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.