Groothandel voor bedrijven Gratis transport vanaf € 150,- Snelle levering

Extra schoonmaken door Coronavirus?


  •     Administrator
  • |
  •   Posted on: 2020-03-09
  • |
  •   Views: 1090
  • |
  •   Category:
  • News

Extra schoonmaken door Coronavirus?

Hygiëne is in tijden van het rond circulerende virus erg belangrijk, veel bedrijven plannen daardoor ook een extra schoonmaak in. Overal is het onderwerp 'het corona virus" gesprek van de dag. Bedrijven volgen nauw de eisen van het RIVM en kijken zelf intern hoe te handelen in tijden van dit onvoorspelbare virus. Schoonmakers krijgen op moment andere instructies om bijvoorbeeld het bedieningspaneel van de lift, vaker schoon te maken. Voorheen kon dit met een natte doek en een professioneel schoonmaakmiddel, maar nu in tijden van het virus is een kant en klare desinfectie spray aan te raden. Ook voor de sanitaire ruimtes wordt een onderhoudsbeurt ingepland. Wasbakken, kranen en toilet potten worden extra schoongemaakt met een sanitairreiniger Prosan en daarna met een sanitair deodes desinfectiemiddel , alles om bacteriën groei geen kans te geven. Er is momenteel ook veel vraag naar papieren handdoeken, katoenen handkoedrollen en gewone handdoekjes bij het toilet zijn erg onhygiënisch en worden per direct vervangen door hygiënepapier. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld schoonmaakbedrijf het 30% drukker heeft dan normaal, dit merken wij ook met de verkoop van schoonmaakmiddelen en vloerreinigers. Hygiëne is het sleutelwoord en dat is goed te merken.  Waar het in januari storm liep met de mondkapjes en in februari met de desinfectiemiddelen, wordt er in maart de aandacht op het goed schoonmaken gelegd. 


Waar moet je op letten in tijden van het virus als je gaat schoonmaken?

Als je de extra schoonmaak laat uitvoeren door een schoonmaakbedrijf, maak dan goede afspraken. In tijden van het virus vergt de schoonmaak een andere aanpak. Schoonmaakdoekjes kun je bijvoorbeeld beter eenmalig gebruiken en desinfectiemiddelen kunnen je als extra onderhoudsbeurt inzetten. Extra handdesinfectie neerzetten of als jullie intern de schoonmaak zelf gaan doen of eventueel aanvullend op het schoonmaakbedrijf, waar moet je dan op letten?

✓ Maak een schoonmaakrooster met datum en tijd zodat je kunt zien, wie welke ruimte of onderdeel wanneer is schoongemaakt.

✓ Neem deurknoppen regelmatig af met poetspapier en kant en klare desinfectie 

✓  Vervang schoonmaakdoekjes eerder dan normaal

✓ Maak druk bezochte liften en bedieningspaneel knopjes tussendoor schoon met een kant en klare desinfectie

✓ Vul het handdoekpapier en handzeep vaker aan zodat de werknemers niet mis grijpen

✓ Zorg dat kantines en plekken waar mensen samen komen en eten, na de lunch bijvoorbeeld extra worden schoongemaakt met een schoonmaakmiddel en desinfecterend product.

✓ Zorg ervoor dat keukens goed worden ontvet, aan een vette vloer op oppervlak hechten snel en gemakkelijk bacteriën.

✓ Grootkeukens vaker schoonmaken met een keukenreiniger en food desinfectans zoals sipro unides 

✓ Heeft u een bedrijf in de recreatie of sport branche, dan is het desinfecteren van vloeren, douches ruimte, sportmatten aan te raden.

✓ Zorg ervoor dat schimmels met bijvoorbeeld een voegenreiniger in badkamers verdwijnen. 

✓ Materialen die u niet kunt wassen maar wel wilt desinfecteren kunt u bacillen vrij maken met freshko spray

Sanitaire ruimtes regelmatig schoonmaken en dan niet alleen de wc maar ook de toilet dispensers


Regelmatig schoonmaken is belangrijker dan desinfectie?                                                                                                                                         

Alcohol gel, desinfecterende handgel en kant en klare alcohol vliegen de toonbank over, iedereen wil zichzelf goed beschermen. Maar.... naast het beschermen van de handen, wat prima te doen is met regelmatig handen wassen en incidenteel desinfecteren, is het schoonmaken van deurklinken, sanitair en werkplekken net zo belangrijk. Bacteriën en bacillen groeien graag op in vieze vochtige ruimtes. Door regelmatig alles extra schoon te maken krijgen deze micro organismen minder kans. Een schone vloer en goed onderhouden werkomgeving is in deze tijd van het virus een Must. Met regelmatig schoonmaken van handen, vloeren, interieur, keukens en kantoorruimtes kom je al een heel eind. Het gebruik van alcohol gel kan zeker bijdragen, maar alcoholgel bevat slechts een kleine hoeveel alcohol en de rest van het product (gel) is water, kant en klare desinfectie daarin tegen bevat meer werkzame stof, maar kan een uitdrogend effect opleveren als je dit product te vaak gebruikt. Het te vaak gebruik van hand-alcohol kan de huidflora aantasten en de mens juist vatbaarder maken voor bacteriën. Ons advies is?  'Was regelmatig de handen, maak ruimtes vaker schoon, let goed op elkaar, schud GEEN handen, hou afstand en desinfecteer waar nodig".  
Related products: