WAAROM DRAGEN WIJ IN NEDERLAND GEEN FFP2 MONDKAPJES?

WAAROM DRAGEN WIJ IN NEDERLAND GEEN FFP2 MONDKAPJES?

Waar in Frankrijk en Duitsland de medische mondmaskers en FFP2 mondkapjes verplicht zijn, lopen we hier in Nederland nog steeds met de stoffen mondkapjes. Het achter de feiten aan lopen lijkt wel een trend in Nederland. In Frankrijk en Duitsland worden inmiddels mondkapjes met hogere kwaliteitseisen geadviseerd voor burgers. Waarom in Nederland niet? Zijn wij te laks of zijn onze buurlanden te streng? Wie zal het zeggen? In ieder geval is het mondkapje misschien wel hét meest besproken onderwerp en het symbool voor de coronacrisis geworden. Er is dagelijks nog steeds veel discussie over het beruchte kapje, de noodzaak ervan en welke soort beschermingsmiddelen je het beste kunt dragen! Nu dat de Britse virus variant om zich heen slaat wordt de bescherming graad van het mondkapje onder de loep genomen. Uit onderzoek blijkt dat er hogere kwaliteitseisen aan de mondkapjes worden geadviseerd zodat deze variant buiten de deur blijft. Een lapje stof of niet-medisch mondmasker beschermt niet voldoende, maar dat wisten we allang natuurlijk. De Zuid-Afrikaanse mutatie “hoogst zorgelijk” te noemen aldus Hancock. Hij vertelde dat deze variatie net als de Britse variant besmettelijker lijkt dan het bekende coronavirus. Het is dan ook niet vreemd te noemen dat buurlanden nu het advies geven aan hun volk om zich beter te beschermen. Vooral de Franse minister van Volksgezondheid. Hij adviseert een medisch mondkapje voor alle Fransen, dus niet alleen voor de zorg instellingen In de Duitse deelstaat Beieren gaan ze nog een stapje verder: daar zijn de nog effectievere FFP2 maskers vanaf deze week verplicht in supermarkten en het openbaar vervoer. Nederland was één van de laatste landen in Europa die mondmaskers verplicht maakte. Outbreak Management Team-voorzitter Jaap van Dissel heeft altijd volgehouden dat de mondbescherming niet nodig zou zijn. Hij vreesde lange tijd zelfs dat mondkapjes een averechts effect zouden hebben, dat klopt ook als je het mondkapje verkeerd gebruikt of een mondmasker draagt dat helemaal niet genoeg beschermd. Bij goed gebruik en het juiste mondkapje 3 laags medisch of een FFP2 masker CE gecertificeerd helpt het dragen van een mondkapje zeker wel mee. De tumult is ontstaan omdat tijdens de vorige lockdown er een schaarste was aan goede mondkapjes en er niet voldoende veilige beschermingsmaterialen überhaupt voorradig waren. Hierdoor werd het juiste mondkapje slechts voor de frontlinie gebruikt en dat was op dat moment logisch, maar nu zijn we verder en inmiddels kijken we bijna tegen de derde golf aan, nu weten we wel beter en zou je toch denken dat je de burgers goed moet informeren. 

WAT HELPT IN DE STRIJD TEGEN COVID-19?

Er zijn verschillende dingen die helpen tegen de strijd in COVID 19, nu gaan wij niet op de Premier Rutte stoel zitten, maar wij kunnen wel als schoonmaak groothandel, wel vanuit onze expertise een checklist voor uw sector opstellen. Het zou fijn zijn als het voor iedereen duidelijk is, ouderen mensen of slecht geletterde weten soms echt niet meer welk mondkapje of handgelletje ze moeten kopen. Om dan nog maar niet te beginnen over de eisen waaraan een product moet voldoen. De tijd van slijterijen die handgel maken en beunhazen die chemische reinigers verkopen zonder UN nummer is anno 2021 toch echt wel voorbij! Vanaf dit jaar is het verplicht om de juiste desinfectiemiddelen te verkopen, zowel aan bedrijven als consumenten. 

✓ De juiste handhygiëne belangrijker dan ooit!
Handen wassen met hygienische handgel met 70 isopropanol of een bacteriële handzeep en niet even maar minimaal 20 seconden.
Als risico bedrijf (zorg, voedsel, horeca, industrie) of een plek waar veel mensen komen heeft u echt een ander handhygiëne product nodig! 
Een Handdesinfectie met een virus dodend component zoals de Germex Mano plus

✓ Het juiste mondkapje als je in contact komt met meerdere mensen
Gaat u naar de supermarkt of naar een plek waar meer dan 4 mensen zijn (uit een ander gezin) draag dan een medisch mondkapje, dit kapje is iets duurder maar wel veiliger.
Draagt u voor uw werkt een mondkapje? dan ziet waarschijnlijk meerdere mensen of moet u reizen met openbaar vervoer, kies dan een CE gecertificeerd FFP 2 mondmasker

✓ Op de juiste manier schoonmaken 
Hygiene is in deze tijd topic, nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor schoonmaken! Iedereen is zich ineens bewust van micro organisme. Nu moeten we daar ook niet zo benauwd over doen,
maar goed en regelmatig schoonmaken met de juiste professionele schoonmaakmiddelen is in deze tijd wel belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld een alcohol schoonmaakmiddel voor oppervlakte
of maak uw sanitair iets vaker schoon met een sanitairreiniger. Binnen uw bedrijf of komen er veel mensen in een gebouw dan is het desinfecteren van oppervlakte wel aan te raden in deze virus tijd.

✓ Persoonlijke hygiëne, gebruik hygienepapier
Het is verstandig om in een openbaar toilet geen handdoek te gebruiken maar handdoekpapier. In een stoffen handdoeken blijven namelijk veel bacteriën achter en iedereen zit er met zijn natte handen aan. 
Natte handdoeken zijn een bron van bacteriën en virussen, vooral in een sanitaire ruimte. Probeer uw handen af te drogen met papier! Is deze niet voorradig dan is het afdrogen aan uw eigenbroek een betere optie dan 
aan een veelgebruikte handdoek. Ook thuis is het aan t e raden uw handdoeken in de badkamer en op het toilet vaak te vervangen.

✓ Persoonlijke hygiëne, gebruik een tissue, handgel of desinfectiedoekje 
Bij persoonlijke hygiëne bedoelen we ook personal care, gebruik een tissue als u verkouden bent of iets af wilt vegen. Bent u verkouden dan is het wel zo aardig als u met een desinfectiedoekje even langs de deurklink gaat. 
Handgel op zak is ook een handige tip voor als nu net een bezoek heeft gebracht aan de supermarkt of Kruidvat. Bent u echt verkouden dan het klinkt het logisch om even afstand te houden en het zekere voor het onzekere te nemen. Misschien een corona test doen?

Let our professional cleaning products do the dirty work!

Fayon cleaning wholesaler sells special cleaning products, our products doe the dirty work for you! Everyone does cleaning, but good cleaning is an art in itself. Good and fast cleaning is only possible if you use the right cleaning product for the right dirt. Our professionals know exactly which floor cleaner or interior cleaner you need, by asking a few simple questions, our customer service can help you on your way fairly quickly. Do you have a specific question or do you need a cleaning item for industrial cleaning? Our account managers are happy to visit you with several industrial cleaning products and degreasers to test what suits you best. If you are looking for a cleaning product with your own company name, please inquire about our private label options. We also make cleaning products en degreasers on request. Our strength in developing products is less is more, for example; 1 all-purpose cleaner or sanitary cleaner for as many applications as possible. This saves time, money and space.


LAAT ONZE PROFESSIONELE SCHOONMAAKPRODUCTEN HET VUILE WERK DOEN!

Fayon schoonmaak groothandel verkoopt speciale professionele schoonmaakmiddelen,  die het vuile werk voor u doen! Dit heeft te maken met de concentratie werkstoffen, het biologische karakter van het product en onze jaren lange expertise. Schoonmaken doet iedereen, maar goed schoonmaken is een kunst op zich. Een goede en snelle reiniging kan alleen als je het juiste reinigingsmiddel gebruikt voor de juiste soort vervuiling. Daarnaast is kennis van de ondergrond, inwerktijd en verhouding van het schoonmaakartikel ook erg belangrijk. Onze vakmensen weten precies welke vloerreiniger of interieurreiniger je nodig hebt, door een paar simpele vragen kan onze klantenservice je redelijk snel op weg helpen. Heeft u een specifieke vraag of heeft u een schoonmaakartikel nodig voor industriële reiniging? Onze accountmanagers komen graag bij u langs met diverse industriele zeep en reinigingsproducten en ontvetters om te testen wat het beste bij u past. Bent u op zoek naar een schoonmaakproduct met uw eigen bedrijfsnaam, informeer dan naar onze private label mogelijkheden. Op aanvraag maken wij ook reinigingsproducten en ontvetters. Onze kracht in het ontwikkelen van schoonmaakmiddelen is bijvoorbeeld less is more;  1 allesreiniger product of sanitairreiniger voor zoveel mogelijk toepassingen. Dit bespaart tijd, geld en ruimte.

Waarom dragen wij in nederland geen ffp2 mondkapjes

Waar in Frankrijk en Duitsland de medische mondmaskers en FFP2 mondkapjes verplicht zijn, lopen we hier in Nederland nog steeds met de stoffen mondkapjes. Het achter de feiten aan lopen lijkt wel een trend in Nederland. In Frankrijk en Duitsland worden inmiddels mondkapjes met hogere kwaliteitseisen geadviseerd voor burgers. Waarom in Nederland niet? Zijn wij te laks of zijn onze buurlanden te streng? Wie zal het zeggen? In ieder geval is het mondkapje misschien wel hét meest besproken onderwerp en het symbool voor de coronacrisis geworden. Er is dagelijks nog steeds veel discussie over het beruchte kapje, de noodzaak ervan en welke soort beschermingsmiddelen je het beste kunt dragen! Nu dat de Britse virus variant om zich heen slaat wordt de bescherming graad van het mondkapje onder de loep genomen. Uit onderzoek blijkt dat er hogere kwaliteitseisen aan de mondkapjes worden geadviseerd zodat deze variant buiten de deur blijft. Een lapje stof of niet-medisch mondmasker beschermt niet voldoende, maar dat wisten we allang natuurlijk. De Zuid-Afrikaanse mutatie “hoogst zorgelijk” te noemen aldus Hancock. Hij vertelde dat deze variatie net als de Britse variant besmettelijker lijkt dan het bekende coronavirus. Het is dan ook niet vreemd te noemen dat buurlanden nu het advies geven aan hun volk om zich beter te beschermen. Vooral de Franse minister van Volksgezondheid. Hij adviseert een medisch mondkapje voor alle Fransen, dus niet alleen voor de zorg instellingen In de Duitse deelstaat Beieren gaan ze nog een stapje verder: daar zijn de nog effectievere FFP2 maskers vanaf deze week verplicht in supermarkten en het openbaar vervoer. Nederland was één van de laatste landen in Europa die mondmaskers verplicht maakte. Outbreak Management Team-voorzitter Jaap van Dissel heeft altijd volgehouden dat de mondbescherming niet nodig zou zijn. Hij vreesde lange tijd zelfs dat mondkapjes een averechts effect zouden hebben, dat klopt ook als je het mondkapje verkeerd gebruikt of een mondmasker draagt dat helemaal niet genoeg beschermd. Bij goed gebruik en het juiste mondkapje 3 laags medisch of een FFP2 masker CE gecertificeerd helpt het dragen van een mondkapje zeker wel mee. De tumult is ontstaan omdat tijdens de vorige lockdown er een schaarste was aan goede mondkapjes en er niet voldoende veilige beschermingsmaterialen überhaupt voorradig waren. Hierdoor werd het juiste mondkapje slechts voor de frontlinie gebruikt en dat was op dat moment logisch, maar nu zijn we verder en inmiddels kijken we bijna tegen de derde golf aan, nu weten we wel beter en zou je toch denken dat je de burgers goed moet informeren. 

WAT HELPT IN DE STRIJD TEGEN COVID-19?

Er zijn verschillende dingen die helpen tegen de strijd in COVID 19, nu gaan wij niet op de Premier Rutte stoel zitten, maar wij kunnen wel als schoonmaak groothandel, wel vanuit onze expertise een checklist voor uw sector opstellen. Het zou fijn zijn als het voor iedereen duidelijk is, ouderen mensen of slecht geletterde weten soms echt niet meer welk mondkapje of handgelletje ze moeten kopen. Om dan nog maar niet te beginnen over de eisen waaraan een product moet voldoen. De tijd van slijterijen die handgel maken en beunhazen die chemische reinigers verkopen zonder UN nummer is anno 2021 toch echt wel voorbij! Vanaf dit jaar is het verplicht om de juiste desinfectiemiddelen te verkopen, zowel aan bedrijven als consumenten. 

✓ De juiste handhygiëne belangrijker dan ooit!
Handen wassen met hygienische handgel met 70 isopropanol of een bacteriële handzeep en niet even maar minimaal 20 seconden.
Als risico bedrijf (zorg, voedsel, horeca, industrie) of een plek waar veel mensen komen heeft u echt een ander handhygiëne product nodig! 
Een Handdesinfectie met een virus dodend component zoals de Germex Mano plus

✓ Het juiste mondkapje als je in contact komt met meerdere mensen
Gaat u naar de supermarkt of naar een plek waar meer dan 4 mensen zijn (uit een ander gezin) draag dan een medisch mondkapje, dit kapje is iets duurder maar wel veiliger.
Draagt u voor uw werkt een mondkapje? dan ziet waarschijnlijk meerdere mensen of moet u reizen met openbaar vervoer, kies dan een CE gecertificeerd FFP 2 mondmasker

✓ Op de juiste manier schoonmaken 
Hygiene is in deze tijd topic, nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor schoonmaken! Iedereen is zich ineens bewust van micro organisme. Nu moeten we daar ook niet zo benauwd over doen,
maar goed en regelmatig schoonmaken met de juiste professionele schoonmaakmiddelen is in deze tijd wel belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld een alcohol schoonmaakmiddel voor oppervlakte
of maak uw sanitair iets vaker schoon met een sanitairreiniger. Binnen uw bedrijf of komen er veel mensen in een gebouw dan is het desinfecteren van oppervlakte wel aan te raden in deze virus tijd.

✓ Persoonlijke hygiëne, gebruik hygienepapier
Het is verstandig om in een openbaar toilet geen handdoek te gebruiken maar handdoekpapier. In een stoffen handdoeken blijven namelijk veel bacteriën achter en iedereen zit er met zijn natte handen aan. 
Natte handdoeken zijn een bron van bacteriën en virussen, vooral in een sanitaire ruimte. Probeer uw handen af te drogen met papier! Is deze niet voorradig dan is het afdrogen aan uw eigenbroek een betere optie dan 
aan een veelgebruikte handdoek. Ook thuis is het aan t e raden uw handdoeken in de badkamer en op het toilet vaak te vervangen.

✓ Persoonlijke hygiëne, gebruik een tissue, handgel of desinfectiedoekje 
Bij persoonlijke hygiëne bedoelen we ook personal care, gebruik een tissue als u verkouden bent of iets af wilt vegen. Bent u verkouden dan is het wel zo aardig als u met een desinfectiedoekje even langs de deurklink gaat. 
Handgel op zak is ook een handige tip voor als nu net een bezoek heeft gebracht aan de supermarkt of Kruidvat. Bent u echt verkouden dan het klinkt het logisch om even afstand te houden en het zekere voor het onzekere te nemen. Misschien een corona test doen?

Uw eigen schoonmaakmiddel onder private label

Eindelijk schoonmaakmiddelen verkopen onder uw eigen merk en label, wilt u ook uw bedrijf promoten en laten groeien? Branding van uw bedrijfsnaam door middel van private label producten is het perfecte medium om zichtbaar te worden en uw visitekaartje achter te laten. Heeft u altijd al uw eigen vloerreiniger willen hebben of een heerlijk geurende allesreiniger? Misschien wilt u wel reclame maken en op elk bureau, toonbank of openbare ruimte uw eigen alcohol reiniger neerzetten, of uw vasten klanten een persoonlijk schoonmaak cadeautje aanbieden. Tenslotte werken veel mensen thuis en is de juiste hygiëne en goed schoonmaken van je omgeving en werkplek in deze tijd van essentieel belang. Hoe leuk zou het zijn als u als werkgever van kantoren, uw medewerkers een professioneel schoonmaakpakket kunt toesturen met uw eigen logo en touch. Zo laat u weten dat u aan ze denkt. Want thuiswerken dag in en dag uit zonder collega’s is best een opgave. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u als schoonmaakbedrijf gaat uitbreiden en nu uw bestsellers eens zelf onder de aandacht wilt brengen of een speciaal schoonmaakmiddel wilt laten maken. Misschien heeft u wel dat specifieke schoonmaak vraag waar u maar geen geschikt schoonmaakmiddel voor kunt vinden, ook in dit proces kan Schoonmaak Groothandel Fayon u ondersteunen.  Het kan ook zo zijn dat je jouw jaren lange schoonmaak tips nu eens prijs wilt geven en deze wilt laten produceren onder jouw eigen naam en productlijn, het kan allemaal. Maar misschien wil sector industrie wel een eigen industriële vloerreiniger of bent u wel op zoek naar een speciaal product zoals een industrie zeep. Wij maken voor elke sector een passend reinigingsmiddel. Heel trots kunnen wij u vertellen dat Fayon vanaf 2021 voor u in kleine oplages helemaal customized kan produceren. Zo worden private label schoonmaakmiddelen voor iedereen toegankelijk. Bij groothandel Fayon uw schoonmaakmiddelen onder private label te laten maken? Als private label fabrikant kunnen we u elk schoonmaakmiddel aanbieden, interieurreiniger of bent u opzoek naar een keukenreiger of heeft u een tapijtreiniger nodig of misschien wel een sanitair reiniger, het kan allemaal. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op, stuur even een mailtje naar: [email protected] wij helpen u graag verder met private labelen van schoonmaakproducten.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.