Waar in Frankrijk en Duitsland de medische mondmaskers en FFP2 mondkapjes verplicht zijn, lopen we hier in Nederland nog steeds met de stoffen mondkapjes. Het achter de feiten aan lopen lijkt wel een trend in Nederland. In Frankrijk en Duitsland worden inmiddels mondkapjes met hogere kwaliteitseisen geadviseerd voor burgers. Waarom in Nederland niet? Zijn wij te laks of zijn onze buurlanden te streng? Wie zal het zeggen? In ieder geval is het mondkapje misschien wel hét meest besproken onderwerp en het symbool voor de coronacrisis geworden. Er is dagelijks nog steeds veel discussie over het beruchte kapje, de noodzaak ervan en welke soort beschermingsmiddelen je het beste kunt dragen! Nu dat de Britse virus variant om zich heen slaat wordt de bescherming graad van het mondkapje onder de loep genomen. Uit onderzoek blijkt dat er hogere kwaliteitseisen aan de mondkapjes worden geadviseerd zodat deze variant buiten de deur blijft. Een lapje stof of niet-medisch mondmasker beschermt niet voldoende, maar dat wisten we allang natuurlijk. De Zuid-Afrikaanse mutatie “hoogst zorgelijk” te noemen aldus Hancock. Hij vertelde dat deze variatie net als de Britse variant besmettelijker lijkt dan het bekende coronavirus. Het is dan ook niet vreemd te noemen dat buurlanden nu het advies geven aan hun volk om zich beter te beschermen. Vooral de Franse minister van Volksgezondheid. Hij adviseert een medisch mondkapje voor alle Fransen, dus niet alleen voor de zorg instellingen In de Duitse deelstaat Beieren gaan ze nog een stapje verder: daar zijn de nog effectievere FFP2 maskers vanaf deze week verplicht in supermarkten en het openbaar vervoer. Nederland was één van de laatste landen in Europa die mondmaskers verplicht maakte. Outbreak Management Team-voorzitter Jaap van Dissel heeft altijd volgehouden dat de mondbescherming niet nodig zou zijn. Hij vreesde lange tijd zelfs dat mondkapjes een averechts effect zouden hebben, dat klopt ook als je het mondkapje verkeerd gebruikt of een mondmasker draagt dat helemaal niet genoeg beschermd. Bij goed gebruik en het juiste mondkapje 3 laags medisch of een FFP2 masker CE gecertificeerd helpt het dragen van een mondkapje zeker wel mee. De tumult is ontstaan omdat tijdens de vorige lockdown er een schaarste was aan goede mondkapjes en er niet voldoende veilige beschermingsmaterialen überhaupt voorradig waren. Hierdoor werd het juiste mondkapje slechts voor de frontlinie gebruikt en dat was op dat moment logisch, maar nu zijn we verder en inmiddels kijken we bijna tegen de derde golf aan, nu weten we wel beter en zou je toch denken dat je de burgers goed moet informeren. 

WAT HELPT IN DE STRIJD TEGEN COVID-19?

Er zijn verschillende dingen die helpen tegen de strijd in COVID 19, nu gaan wij niet op de Premier Rutte stoel zitten, maar wij kunnen wel als schoonmaak groothandel, wel vanuit onze expertise een checklist voor uw sector opstellen. Het zou fijn zijn als het voor iedereen duidelijk is, ouderen mensen of slecht geletterde weten soms echt niet meer welk mondkapje of handgelletje ze moeten kopen. Om dan nog maar niet te beginnen over de eisen waaraan een product moet voldoen. De tijd van slijterijen die handgel maken en beunhazen die chemische reinigers verkopen zonder UN nummer is anno 2021 toch echt wel voorbij! Vanaf dit jaar is het verplicht om de juiste desinfectiemiddelen te verkopen, zowel aan bedrijven als consumenten. 

✓ De juiste handhygiëne belangrijker dan ooit!
Handen wassen met hygienische handgel met 70 isopropanol of een bacteriële handzeep en niet even maar minimaal 20 seconden.
Als risico bedrijf (zorg, voedsel, horeca, industrie) of een plek waar veel mensen komen heeft u echt een ander handhygiëne product nodig! 
Een Handdesinfectie met een virus dodend component zoals de Germex Mano plus

✓ Het juiste mondkapje als je in contact komt met meerdere mensen
Gaat u naar de supermarkt of naar een plek waar meer dan 4 mensen zijn (uit een ander gezin) draag dan een medisch mondkapje, dit kapje is iets duurder maar wel veiliger.
Draagt u voor uw werkt een mondkapje? dan ziet waarschijnlijk meerdere mensen of moet u reizen met openbaar vervoer, kies dan een CE gecertificeerd FFP 2 mondmasker

✓ Op de juiste manier schoonmaken 
Hygiene is in deze tijd topic, nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor schoonmaken! Iedereen is zich ineens bewust van micro organisme. Nu moeten we daar ook niet zo benauwd over doen,
maar goed en regelmatig schoonmaken met de juiste professionele schoonmaakmiddelen is in deze tijd wel belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld een alcohol schoonmaakmiddel voor oppervlakte
of maak uw sanitair iets vaker schoon met een sanitairreiniger. Binnen uw bedrijf of komen er veel mensen in een gebouw dan is het desinfecteren van oppervlakte wel aan te raden in deze virus tijd.

✓ Persoonlijke hygiëne, gebruik hygienepapier
Het is verstandig om in een openbaar toilet geen handdoek te gebruiken maar handdoekpapier. In een stoffen handdoeken blijven namelijk veel bacteriën achter en iedereen zit er met zijn natte handen aan. 
Natte handdoeken zijn een bron van bacteriën en virussen, vooral in een sanitaire ruimte. Probeer uw handen af te drogen met papier! Is deze niet voorradig dan is het afdrogen aan uw eigenbroek een betere optie dan 
aan een veelgebruikte handdoek. Ook thuis is het aan t e raden uw handdoeken in de badkamer en op het toilet vaak te vervangen.

✓ Persoonlijke hygiëne, gebruik een tissue, handgel of desinfectiedoekje 
Bij persoonlijke hygiëne bedoelen we ook personal care, gebruik een tissue als u verkouden bent of iets af wilt vegen. Bent u verkouden dan is het wel zo aardig als u met een desinfectiedoekje even langs de deurklink gaat. 
Handgel op zak is ook een handige tip voor als nu net een bezoek heeft gebracht aan de supermarkt of Kruidvat. Bent u echt verkouden dan het klinkt het logisch om even afstand te houden en het zekere voor het onzekere te nemen. Misschien een corona test doen?

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.