ZIJN DE HYGIENE MAATREGELEN EN PBM VOLDOENDE?

Veel bedrijven en particulieren zijn druk bezig om zich zo goed mogelijk te houden aan alle hygiëne maatregelen, op verschillende afdelingen en op straat wordt nu vaker dan voorheen persoonlijke bescherming gedragen. Mondkapjes worden opgedaan en extra vaak handen wassen is weer onder de aandacht! Maar de grote vraag is? Zal premier Rutte ons morgen vertellen dat het voldoende is? Heel Nederland en vooral ondernemend Nederland wacht met spanning af wat er morgen tijdens de persconferentie besloten wordt. Zijn de aantal besmettingen terug gelopen, is het wel een reëel beeld, worden de maatregelen nog strenger of komt er een volledige lockdown. Op hygiëne gebied merken wij wel een toename, veel winkeliers dragen nu een face shield of transparante mondkapjes. Ook de handhygiëne regels zijn weer aangescherpt. Er is een strengere controle of elke bezoekers wel zijn handen heeft gedesinfecteerd en de ander halve meter handhaaft. Wij als groothandel merken ook dat klanten uit verschillende sectoren, die er eerst voor gekozen hebben om alcoholgel op toonbanken neer te zetten, nu toch een desinfectiezuil gaan gebruiken. Wij nuchtere Hollanders hadden nooit verwacht dat het virus ons zolang in de greep ging houden en dat het naleven van de RIVM regels, schoonmaak protocollen, het dragen van medische mondkapjes en andere hygiëne eisen zolang zou duren. 

HET KABINET HEEFT VANDAAG BESLOTEN

Het kabinet heeft gisteren besloten en vandaag naar buiten gebracht dat men met een negatief reisadvies tijdens de kerstvakantie gaat komen. Dit betekend dat vakanties naar het buitenland worden afgeraden. Tevens wordt overwogen om musea, bioscopen en theaters vanaf donderdag twee weken te sluiten. Volgens insiders is het op slot gooien van pretparken en het maximum aantal mensen dat samen op straat komt ook een discussie punt. Het blijft spannend en wij schoonmaak groothandel Fayon hopen op snel inzicht over extra maatregelen, aanscherpen van de schoonmaak eisen en personal care. Het aantal besmettingen daalde dit weekend voor het eerst in dagen, maar dat is een ‘voorzichtig teken’ of een vertekend beeld. Zo worden commerciële test straten al niet meegenomen in de besmettingsaantallen, heb ik vernomen. In het kabinet ontstond afgelopen zondag een pittige discussie tussen bewindslieden. Het is verdeeld, sommige Kamerleden willen nog meer maatregelen om de besmettingen verder terug te dringen en andere Kamerleden zijn weer terughoudend. De bevolking wil vooral duidelijkheid! Zo leven er veel vragen, wel verplicht mondkapje dragen of mag een face shield met bril ook? Hoeveel keer op een dag mag men een desinfectiemiddelen gebruiken. Werkt een alcoholgel met verzorging wel voldoende en zo kan ik nog wel even door gaan, gelukkig worden wij goed geïnformeerd door het RIVM en doen wij zelf als groothandel veel onderzoek en testen.

FACE SHIELD EN DOORZICHTIG MONDKAPJE IN OPKOMST!

Wij zijn het niet gewend om elke dag een mondmasker te dragen. In Aziatische landen is het dragen van bescherming vanzelf sprekend, maar de westerse cultuur heeft er moeite mee. Het mondkapje draagt nou eenmaal niet prettig, vooral niet als men langdurig een niet medisch mondkapje moeten dragen en niet even adem pauze heeft. De medische mondkapjes en een mondmasker herbruikbaar draagt in veel gevallen wel iets comfortabeler, maar het blijft wennen voor consumenten of beroepen waar men het niet gewend is.  Je ziet dan ook steeds vaker andere alternatieve voorbij komen zoals een face shield met bril of doorzichtig mondkapje. Dit geeft iets meer lucht en draagt een stuk prettiger als je langdurig een kapje draagt. Wat ook fijn is ten opzichte van een mondkapje is dat je gezicht en mimiek zichtbaar blijft waardoor je in contactberoepen en in winkels toch een dienstbare uitstraling hebt. Hopelijk beslist het Kabinet dat deze vorm van bescherming overal toelaatbaar wordt zodat we elkaars gezicht kunnen blijven zien.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.