WAAROM BEGINNEN MENSEN MASSAAL TOILETPAPIER TE HAMSTEREN?

Er is een kleine minderheid die echt bang is dat het toiletpapier op raakt en gaat hamsteren. Er is ook een groep mensen die denkt door de angst van de ander,  straks  zit ik zonder wc papier.  Het gedrag van die kleine groep mensen wordt opgemerkt, door andere mensen en deze nemen dit gedrag gewoon over uit voorzorg. Dit overneem gedrag zie je ook wel eens terug komen tijdens een gesprek met iemand,  denk maar aan het spiegelen (het ongemerkt nadoen van iemand) of de uitverkoop in een winkel. Nu in tijdens van het corona virus zie je veel kopie gedrag zo ook bij artikelen zoals schoonmaakmiddelen, hygiëneartikelen,  huishoudelijk schoonmaakmiddelen  en desinfectiemiddelen. De boodschappen karretjes liggen er vol mee. Nu moet je de kracht van goed schoonmaken niet onderschatten en zijn de producten zeker van belang voor de juiste hygiëne maatregelen. We weten als er ergens weinig van is, raken mensen in paniek. Mensen houden van zekerheid en als dit betekent dat je iets extra’s moet inslaan, dan doen mensen dat. De reden is vaak beter voorkomen dan genezen. Het hamsteren van toiletpapier, schoonmaakartikelen is niet nodig, schoonmaakgroothandel Fayon heeft nog genoeg op voorraad.

WAAR KOMT HAMSTEREN VANDAAN?

De term hamsteren is afgeleid van een het gedrag van een hamster. Zij slaan voedsel op in hun wangzakken, om dit later op te eten. Met name tijdens de eerste wereldoorlog is deze term bekender geworden als werkwoord. Het was voor mensen die in tijden van (dreigende) schaarste massaal bepaalde producten gingen inslaan. Zoals, etenswaren, brandstoffen, persoonlijke bescherming en/ of gebruiksproducten. In het geval van het Coronavirus beginnen mensen met het inslaan van toiletpapier, handzeep, mondkapjes, desinfectie spray  Ook voedsel in blik is erg gewild op het moment, omdat dit lang houdbaar is. Het is een gekke gewaarwording om de winkel in te lopen en lege schappen te zien, het misgrijpen van producten kun je je niet voorstellen in 2020. De ludieke reclame van Alberthein Hamsteren wordt ineens werkelijkheid. 

WAT WORDT ER TEGEN HAMSTEREN GEDAAN?

De supermarkten en winkeliers hebben om het hamsteren te beperken bijvoorbeeld op bepaalde producten een maximum gezet. Zo worden klanten middels een bordje erop gewezen dat van sommige producten niet meer dan 2 keer gekocht mogen worden. Zelfs de kassières in supermarkten krijgen de instructie om niet meer dan 2 pakken hygiënepapier per klant te scannen., dit is een mooi begin om de hamster gekte tegen te gaan. Niet alleen op toiletpapier zit een koop limiet, op andere producten wordt dit limiet ook al ingesteld zoals; meel, handgel bactokil, paracetamol, chloor producten, blik groenten en schoonmaakmiddelen met alcohol. Doe je online boodschappen dan is het niet mogelijk om meer dan 250, – aan boodschappen te doen. Deze maatregelen zijn helaas nodig, zodat mensen die overdag hard voor ons aan het werk zijn, ‘s avonds en of online ook hun boodschappen moeten kunnen blijven doen. Mensen denk aan elkaar! We doen het samen.

HYGIËNEPAPIER, HANDZEEP, DESINFECTIE SPRAY NODIG?

In deze tijd zijn wij druk bezig om alle vitale beroepen te voorzien van toiletpapier,  hygienepapier, beschermingsmaterialen, mondkapjes, desinfectiemiddelen, hygiëne advies en reinigingsmiddelen. Op onze website verkopen wij nog een kleine voorraad voor consumenten die misgrijpen in de winkel. Bedrijven die niet onder de vitale sector vallen maar wel gewoon door werken en ook graag beschermd willen werken kunnen bij ons inkopen. Bouwbedrijven die vanaf heden hun materialen moeten desinfecteren kunnen wij goed helpen met de desinfectie spray Freshko. Veel van onze klanten gebruiken dit  product voor oppervlakte en handdesinfectie. Handzeep nodig? De handwas gel van Bactokil is een heerlijk anti bacteriele handzeep om mee te nemen voor onderweg of in uw sanitaire ruimtes.  Inkopen bij schoonmaak groothandel Fayon is voordelig, zo koopt u bij ons toiletpapier in grote hoeveelheden. Meer voor minder, de gebruikelijke wc rollen zijn verpakt per 6 rollen met 200 vellen papier, maar in onze groothandel hebben wij verpakkingen van 8 en 48 rollen met maar liefst 400 velletjes per rol. Hiermee kunt u wel voort. Het perfecte voordeel pak nu dat u liever niet te vaak in de supermarkt komt, om zo drukte te vermijden. Daarnaast bieden wij ook doprollen die u in een dispenser kunt plaatsen. Het voordeel hiervan is dat u minder contact maakt met de rol zelf. Dit is hygiënischer en meestal ook goedkoper. Wij bieden buiten doprollen ook de benodigde dispenser. Voor mensen die alleen biologisch wc papier of  ecologische schoonmaakmiddelen willen kopen hebben wij ook een assortiment. Nog een bijkomend voordeel van het bestellen op een groothandel site is dat je toiletpapier en jouw schoonmaakmiddelen direct mee kan bestellen. Lekker veilig en gemakkelijk.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.