TOP 10 SCHOONMAAKMIDDELEN CORONAVIRUS

Het is nog steeds erg druk in schoonmaakland, vragen over de juiste handhygiëne, het geven van schoonmaaktips, advies over het gebruik van desinfectiemiddelen en meedenken welk schoonmaak protocol passend is voor horeca, kantoor, bouw, sport, transport, voeding sector is voor Fayon dagelijkse kost. Nu de versoepeling vanaf 1 juli is ingegaan en Nederland van een intelligente lockdown naar een land met ruimte en regels is gegaan, hebben ondernemers, bedrijven en consumenten nog steeds veel vragen! Spannend hoe dit gaat verlopen en of men wel allemaal de hygiëne regels, schoonmaak eisen en ander halve meter regel gaat volhouden. Het is tenslotte belangrijk dat we allemaal een steentje bijdragen in het voorkomen van een 2de virus golf. Over het gebruik van schoonmaakmiddelen, de ander halve meter regel, wel desinfecteren of niet en het juiste gebruik van mondkapjes zijn nog veel vragen. Tevens beginnen mensen toch wel hele droge handen te krijgen van al dat handen wassen en handdesinfectie gebruik. Het is dan ook erg belangrijk om u goed te laten adviseren welke hygiëne producten het beste voor uw organisatie zijn. Schoonmaakgroothandel Fayon is gespecialiseerd in het op maat aanbieden van een hygiëne pakket, wij kijken per situatie wat het beste aansluit, zodat uw medewerkers veilig kunnen werken en bezoekers beschermd zijn. Wij delen graag kennis en het is misschien wel leuk om te lezen welke Top 10 schoonmaakmiddelen in de hoogtij dagen van coronavirus het meest zijn aangeschaft. ✓ Met stip op 1 staat de desinfectiespray 80s dit kant en klare product is perfect voor het desinfecteren van deurklinken, oppervlakken, toilet brillen en keukens. 
    Op het juiste moment desinfecteren is een belangrijke hygiëne  maatregel om oppervlakken mee te ontdoen van bacillen. 

✓ Op nummer 2 komt Alcohol reiniger 10%, Deze alcohol oppervlakte reiniger is gemakkelijk te gebruiken voor tafels, interieur, spiegels, vensterbanken, deuren, deurklinken.
    Een glashelder interieur krijgt u met deze alcohol reiniger 10%, streeploos, zonder gloed wordt het gehele interieur grondig gereinigd. Dit universele reinigingsmiddel valt onder een alcohol schoonmaakmiddel en
    geeft verbluffend resultaten voor een betaalbare prijs!
✓ Op nummer 3 staan de Desinfectie zuilen, deze mooie stevige zuilen zijn perfect voor de juiste handhygiene en geven direct een professioneel uiterlijk aan uw bedrijf. 
✓ Nummer 4 is Handalcohol met verzorging, omdat het schoon houden van handen belangrijk is, maar ook het verzorgen ervan zodat de huidflora beschermd blijft. Tevens beschermd deze handalcohol ook tegen H1 virussen.
✓ Eigenlijk staat het blauwe mondkapje op nummer 1 samen met het mondmasker KN95 FFP2, maar dat zijn geen schoonmaakmiddelen, maar wilde ze toch even noemen. 
✓ Nummer 6 is toch wel DEOdes het beruchte dennen geur desinfectiemiddel voor toiletten, badkamers, dierenverblijven en camping douchen.
✓ Alcodor Floral, deze frisse allesreiniger staat normaal op nummer 1 maar door het coronavirus is deze iets gezakt en ingehaald door de handdesinfectie en desinfectiespray.
    Maar wil je echt goed schoonmaken en ben je op zoek naar een schoonmaakproduct, dan is deze allesreiniger het juiste product.
✓ Desinfectie doekjes groot formaat in een emmer van 500 stuks, dit product komt toch echt op nummer 8
✓ Op nummer 9 staat Desinfectie spray FreshKo deze handige mint spray kun je voor al je sportspullen zoals: hardloop schoenen, boks handschoenen, yogamat en More .. gebruiken, kortom alles wat je niet in de wasmachine kunt doen maar waar wel na het sporten vies is geworden. Het is ook een super fijn product voor ski schoenen, helmen, deurklinken,gereedschap, hoekjes in de badkamer en sporttoestellen.
✓ Op 10 staan de poetsrollen, geen schoonmaakmiddel, maar wel hygienepapier en papier is in tijden van het virus extra belangrijk. Je moet er toch niet aan denken dat oppervlakken droog worden gemaakt met hetzelfde doekje. 

MONDKAPJE INSTRUCTIE

Vele klanten vragen om een mondkapje instructie, hoe zet  je zo’n mondmasker nu op?  Het is belangrijk dat u eerst u handen wast met handgel of een huiddesinfectie voordat u het masker opdoet. Wat ook belangrijk is dat u mond schoon is en er geen verdwaalde broodkruimels of lipstick aanwezig is voordat u het kapje plaats. Haal het mondkapje aan de touwtjes uit de verpakking, raak de binnenkant niet aan tijdens het opdoen en zorg dat het masker tegen je gezicht zit aangesloten. De meeste maskers hebben een metalen strip die je kunt vormen naar de vorm van je neus, zodat het volledig tegen je gezicht aan zit. Het mondkapje moet de neus, mond en kin bedekken. Zit het mondkapje goed, raak het mondmasker vervolgens niet meer aan! Doe u dat per ongeluk toch of draagt u het masker niet goed, dan kunt alsnog u zelf infecteren. Een masker die niet is aangesloten of aan de zijkanten open is, zorgt niet voor genoeg bescherming tegen het virus. De deeltjes kunnen nog steeds aan de zijkanten binnendringen. Het kapje af doen is ook erg belangrijk, dit doet u zonder de voorkant aan te raken, in 1 beweging de oor elastieken of touwtjes van achter los te maken. 

TIPS

  • Mondkapjes hebben een maximale gebruiksduur van 6 tot 8 uur.
  • Gooi je wegwerp mondkapje weg na gebruik, zodat je deze niet weer een keer gebruikt. (Niet in uw broekzak)
  • Als het mondkapje beschadigd of als je moeite krijgt met ademen, is deze ook aan vervanging toe.
  • Als je een baard hebt sluit het mondkapje niet goed aan je gezicht, pas hier op.
  • Het mondkapje gebruiken tegen het virus heeft alleen nut als deze een filterklasse kn95 minimaal FFP2 heeft.
  • De blauwe mondkapjes of  R2 zijn 3 laags en beschermen niet voldoende, blijf op afstand als iemand besmet is.
  • Koop een mondkapje op een betrouwbare site er is veel wildgroei en slechte kwaliteit op de markt.
  • Pas op voor sites die mondkapjes aanbieden met leuke prints erop. Deze bieden vaak niet genoeg bescherming tegen het virus.
  • Het dragen van een mondkapje kan je huid beschadigen, verzorg naast je handen ook je huid goed met een lotion.
  • Kiest u voor een stoffen mondkapje was deze dan na gebruik op 60 graden. Het is aan te raden om 2 of meer stoffen mondkapjes te kopen zodat u tijdens het reizen voldoende bent beschermd.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.