TOENAME HYGIËNEPAPIER DOOR CORONA?
De afgelopen periode is er veel te doen rondom het onderwerp hygiëne. Bij consumenten en bedrijven is dit onderwerp gesprek van de dag. Nederland een land waar de hygiëne norm goed geregeld is, wordt nu overspoeld met handhygiëne, mondkapje, handschoenen, hygienepapier en personal care producten. Bij mening consument vindt u momenteel wel een desinfecterende handalcohol en tissues in de tas. Ook bedrijven zijn druk bezig om alle regels van het RIVM op te volgen, zo zie je steeds vaker desinfectiezuilen en handdoekpapier in openbare ruimtes of op het terras. Ook sanitaire ruimtes worden onder de loep genomen en zo nodig vervangen door handdoekdispenser gevuld met papier. Het gebruik van papier is ook veel frisser en zorgt ervoor dat je bacteriën en virussen mechanisch van je handen afwrijft. Je moet er toch niet aan denken om je handen allemaal aan dezelfde handdoek te moeten afdrogen. We weten allemaal dat we liever geen bacteriën willen uitnodigen. Toch is het makkelijker dan je denkt, door een gebruikt handdoekje een paar uur te laten hangen kunnen er al duizenden bacteriën op zitten. Niet zo’n prettig idee in deze corona virus tijd. De omstandigheden van een gebruikte handdoek zijn ideaal voor bacteriën: warm, vochtig en bevat voeding in de vorm van dode huidcellen. Niet te vergeten dat als de handdoek een tweede keer wordt gebruikt, deze dode huidcellen er ook inzitten. Kort gezegd: papieren handdoekjes zorgen voor een betere hygiëne. Het is zelfs zo dat als er wordt gedroogd met een papieren handdoek, er 76% minder bacteriën op de handen achterblijven. Natuurlijk moeten de handen eerst gewassen worden met een handzeep of een desinfectie product, met alleen water gebeurd er weinig.
GEBRUIK HYGIENEPAPIER STIJGT TEN OPZICHTE VAN LUCHTDROGERS!
Het gebruik van papier stijgt ten opzichte van luchtdrogers, waar handdoekrollen van textiel en hete lucht drogers veel te vinden waren, zie je nu dat ondernemers kiezen voor de poets rol, vouwhanddoekjes of papieren systeem rollen. In tijden van extra hygiëne maatregelen is dit een logische keuze. Het grote nadeel van handdoekrollen van textiel is dat je je handen droogt daar waar de vorige droger ook zijn handen heeft gedroogd. Bij de hete lucht drogers is het geval dat die de bacteriën alleen maar meer verspreiden door de ruimte en kruisbesmetting kan veroorzaken. Dit willen we voorkomen, zeker in deze tijden. Na het gebruik van een hete luchtdroger blijven handen vaak klam en vochtig, waardoor je met deze klamme handen weer de deurklink aanraakt. Genoeg reden om over te stappen op hygienepapier. Als u overgaat op papier welke soort hygienepapier is dan voor uw bedrijf het beste. Iedereen houdt van snel, hygiënisch en gemakkelijk, hiervoor zijn de papieren handdoekjes perfect. Je haalt ze er schoon uit, gebruikt ze en gooit ze weg. Nou, makkelijker kan niet. Omdat papier in deze tijd erg belangrijk is voor een optimale hygiëne worden ook vaak grote poetsrollen ingezet. Poetspapier wordt in tijdens van het virus nu gebruikt op scholen, sportscholen, kantoren, campings, vakantiebestemmingen, je komt het nu overal tegen in combinatie met een desinfectiemiddel. Waar je de poetsrol voorheen alleen in de horeca of in keukens tegen kwam, wordt deze nu als afveeg middel gebruikt om oppervlakken mee af te drogen en deurklinken mee droog te wrijven. Poetspapier is goedkoop, bevat veel meters en is ook erg handig om snel even iets mee droog te maken. Hygienepapier is verkrijgbaar in verschillende laagjes, Hoe meer laags, hoe dikker het papier en ook hoe meer het papier absorbeert.
HANDEN DROGEN IS NET ZO BELANGRIJK ALS HANDEN WASSEN
Was je handen stuk, deze uitspraak zie je veel voorbij komen. Het RIVM drukt ons op het hart dat het belang van handen wassen cruciaal is in de virus verspreiding, maar handen drogen is net zo belangrijk als handen wassen. Het nadrogen van handen heeft voordelen, want tijdens het handen drogen worden er een aantal dingen voorkomen. Met als voorbeeld: door handen niet te drogen ontstaat er verspreiding van bacteriën, want niet alleen een ongewassen, gebruikte handdoeken kunnen bacteriën bevatten, maar ook jouw natte klamme handen. Deze handen kunnen andere plekken en objecten aanraken, waardoor er onbewust aan kruisbesmetting ontstaat. Niemand wilt daaraan meewerken toch? Handen die voor 97% droog zijn bevatten minder bacteriën en de bacteriën die achterblijven of er al er op zitten, kunnen met droge handen zich minder makkelijk vermenigvuldigen. Natte handen, of handen die niet juist afgedroogd laten direct een spoor achter op de grond. Het is dus super belangrijk om je handen te drogen na het wassen met handzeep . Er kan wel worden gezegd dat het belangrijker is dan wassen, want waarom wassen als de handen erna nog bacteriën bevat en niet goed worden gedroogd? Als er geen water in de buurt is kun je er ook voor kiezen om een handdesinfectie zuil te plaatsen, Handalcohol of alcohol gel is ook een goede opties waarmee je handen schoonmaakt en niet hoeft af te drogen. Bent u op zoek naar handhygiene producten of desinfectie? Wij helpen u graag aan het juiste schoonmaakmiddel en papier soort zodat u veilig en schoon kunt werken.