Ook op zoek naar tips voor schoonmaken in dehoreca? Met de horeca schoonmaakmiddelen van groothandel Fayon voldoe je aan de Haccp horeca eisen. Want het is van belang om een schone keuken te hebben voor het geval dat de inspectie langskomt om de keuken te controleren. Zo raden we altijd aan om niet te veel producten te gebruiken in de keuken, maar wel producten die zijn toegestaan. HACCP verantwoord, Ecolabel en gebruik mogen worden in een omgeving waar voedsel wordt bereid en geserveerd. In veel keukens kom je het het product Dasty van de Wibra tegen, dit product is een prima ontvetter en lekker goedkoop. Maar dit product mag zeker niet in aanraking komen met voedsel. Je ziet sommige mensen dit product lekker vernevelen in een voedsel omgeving, dit is gevaarlijk. Zorg goed voor uw bedrijf en uw gasten en gebruik speciale producten geschikt voor een professionele keukenschoonmaak. Lees verder voor wat basis tips om je keuken zo goed mogelijk schoon te maken.
1. Tip voor schoonmaken in de horeca, voldoende ruimte
Om echt goed schoon te kunnen maken is het van belang om ruimte te maken op de grond. Hoe doe je dat wanneer je net een drukke avond hebt gehad? Zet alle verplaatsbare artikelen en spullen op 1 plek centraal in de keuken. Zo heb je een volledig schoon oppervlak dat je schoon kan maken voor een efficiënte reiniging van de keuken.
2. Tip voor schoonmaken in de horeca, vaatwas
De vuile vaat voorspoelen , voordat je gaat beginnen met het schoonmaken van de keuken is het belangrijk om de vaat weg te werken, dit is een veel voorkomend punt wat wordt vergeten bij keukens. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een keukenspullen die niet voorgespoeld worden bij de vaat, minder schoon uit de vaatwasser komen dan keukenspullen die eerst zijn voorgespoeld. Vaatwasmiddelen nodig?
3. Tips voor schoonmaken in de horeca, vloeren
Voordat je begint met de vloer te schrobben is het belangrijk dat je eerst de keukenvloer gaat vegen. Zo haal je de grove stukken al van de vloer af en kan je makkelijker schrobben en daarna het vuil wegtrekken. Zo zorg je ervoor dat het voor jou een stuk makkelijker is dan wanneer je dit nog niet hebt gedaan. Vikan Hygiëne Systemen zijn uitermate geschikt voor keukenvloeren.
4. Horeca schoonmaakartikelen & horeca schoonmaakmiddelen
Met alleen water en handzeep kom je niet ver. Het is belangrijk om je keuken schoon te maken met professionele schoonmaakartikelen. Zo kun je met wandreinigers de wanden goed schoonmaken. Vloerreinigers en geurreinigers zorgen ervoor dat je keuken in een top status is de volgende dag. Belangrijk dus wanneer je in een keuken staat en je moet gaan schoonmaken dat je dit doet met de juiste artikelen en middelen. 4 producten is meer dan genoeg.
1. Een Onvetter voor vloeren, wanden en apparatuur
2. Een Desinfectiemiddel gecombineerde reiniger
3. Een Afwasmiddel en oppervlakte reiniging ineen.
4. Een kant en klare tussentijdse desinfectans.