STROP VOOR DE ONDERNEMER, VERLENGING LOCKDOWN?

Dinsdag 12 januari is de volgende persconferentie in deze coronacrisis. De loodzware boodschap wordt: ‘de lockdown zal worden verlengd met 3 weken!”. Het kabinet kijkt naar mogelijke extra steun mogelijkheden voor verschillende sectoren. maar komt de tegemoetkoming op tijd? Het water staat bij verschillende horeca bedrijven al flink aan de lippen. Ook andere zelfstandigen bedrijven hebben last van een domino effect en kunnen er geen verlenging van de tweede lockdown bij hebben! Deze bedrijven vallen vaak buiten alle regels en kunnen nauwelijks op steun rekenen, voor deze bedrijven is het nu ook echt een nekslag. Hopelijk heeft Rutte een goede oplossing om zo toch de economie niet  nog verder te laten verslappen.  Schoonmaak Groothandel Fayon is regelmatig in gesprek met verschillende ondernemers en probeert waar mogelijk mee te denken. Support your locals is in deze tijd erg belangrijk. Het ondernemers klimaat in Alphen aan den Rijn is altijd heel sterk geweest, maar een pandemie en een maanden lange lockdown daar is geen ondernemer tegen bestand. Horeca ondernemers  en sportscholen zag je tijdens de eerste lockdown nog fanatiek bezig met verbouwingen, schoonmaken, het plaatsen van desinfectiezuilen en het uittesten van mondkapjes in openbare ruimtes. Terwijl je nu in deze fase veel onzekerheid  en onmacht op de gezichten ziet , iedereen is toe aan perspectief, een licht puntje op de horizon. Sectoren zoals bijvoorbeeld kantoren, deze zijn verlaten, iedereen werkt thuis, je kunt er een speld horen vallen. Hierdoor zijn schoonmaakbedrijven ook minder vaak nodig en is er toiletpapier in overvloed aanwezig. De sector industrie draait nog, maar ook niet op volle kracht. De schoonmaakwerkzaamheden die onder industriele reiniging vallen lopen gelukkig nog wel door, maar lang niet zo veelvuldig meer als voorheen. Als de industriele schoonmaak eenmaal is gedaan en de ruimte wordt niet meer in gebruik genomen, dan is de industriële reiniger ook overbodig. Zo heeft elke organisatie nu toch echt wel last van het domino effect van deze crisis. 


HET TESTEN VAN MEDEWERKERS?

Het testen van medewerkers? Dit is het volgende hangeiser waar de werkgevers mee te maken krijgen. Na de vaccinatie periode is niet elke werknemer direct corona vrij of dan wel niet meer besmettelijk. Hoe ga je dit in de gaten houden? Ook staat niet elk personeelslid welwillend tegenover het laten inenten met het vaccin tegen COVID-19. Hoe ga je deze werknemers motiveren? Of blijven deze medewerkers thuiswerken in plaats van op kantoor. Sommige Industriële bedrijven in de voedingsindustrie willen het inenten verplicht stellen, dit zal overigens een lastige worden, maar ik snap de urgentie in deze sector wel. Het testen van medewerkers in de zorg gebeurd al een tijdje, maar hieruit blijkt dat het zelfs in deze sector lastig is om boven water te krijgen wie het virus draagt. Het testbeleid van de zorg instellingen wordt dan ook flink aangescherpt, hoe gaat men bijvoorbeeld om met de situatie van zorgmedewerkers als zij een huisgenoot of gezinslid hebben die positief getest is? Of hoe gaat men om met de Engelse variant corona? Vaker testen? Gelukkig is de belangrijkste wijziging dat zorg instellingen en ziekenhuis medewerkers nu voorrang krijgen binnen de vaccinatie routekaart. Naast het testen van personeel blijft goed schoonmaken met professionele schoonmaakmiddelen, persoonlijke hygiëne, ander halve meter afstand,  personal care, het dragen van een mondkapje en de term schrob je handen stuk nog steeds van toepassing. Ook als straks iedereen is ingeënt en we weer naar een versoepeling kunnen, blijft het belangrijk om te letten op de juiste handhygiene! 

DOOR LOCKDOWN KRIJGT ACHTERSTALLIG ONDERHOUD VOORRANG!

Elk nadeel heeft zijn voordeel zei: ‘Johan Cruijff “ooit, nu is dat in deze situatie van het corona virus wel exceptioneel, maar we houden de moet erin. Zo zijn er ook verschillende bedrijven die er juist nu voor kiezen om achterstallig onderhoud voorrang te geven. Het tapijt bijvoorbeeld bij de ingangen van hotels of horeca gelegenheden worden nu met verschillende tapijtreinigers en schoonmaakmachines extra onderhanden genomen. Het schilderwerk buiten aan het pand wordt in deze tijd door sommige ondernemers zelf gedaan. Men heeft er nu de tijd voor en het bespaart weer geld. Ook de professionele schoonmaak wordt minder uitbesteed en zelf intern met een schoonmaakrooster opgelost. Het onderhoud van vloeren is topic, want het jaarlijkse onderhoud van vloeren zoals het strippen van vloeren of het in de was zetten van vloeren wordt nu veel eerder dan normaal ingepland. Het kristalliseren van vloeren en het polijsten van marmer is ook een klusje wat vele bedrijven op hun corona to do list hebben gezet. Normaal kiest een bedrijf vaak voor de mei vakantie om de grote schoonmaak uit te voeren, maar dat is nu wel anders. Heeft zelf ook het idee om verschillende ruimtes in uw bedrijf op schoonmaak gebied aan te pakken en heeft u advies nodig? Welke tapijtreiniger, schoonmaakmiddel of vloerreiniger kan ik het beste gebruiken? Laat het ons dan weten, wij helpen u graag aan het juiste professionele schoonmaakmiddel.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.