SPORTSCHOLEN 1 JULI BINNEN WEER OPEN, DENK AAN DE JUISTE HYGIËNE!

Premier Rutte heeft aangekondigd dat de sportscholen vanaf 1 juli weer binnen open mogen. Na de horeca en buiten sportverenigingen zoals voetbalclubs zijn nu dus ook de sportscholen binnen aan de beurt. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor de fanatieke sporters en fitness liefhebbers. Sportscholen zijn druk bezig met verbouwing en aanpassingen, desinfectiezuilen, sport desinfectiespray zodat hun leden veilig en hygiënisch kunnen sporten. Na een aantal weken thuis te hebben gezeten en misschien wel een online sportles te hebben gevolgd, is het fijn eindelijk weer in de sportschool te staan. Toch zijn sporters die nu al buiten sporten wel voorzichtig, ze houden afstand, gebruiken poetspapier en desinfectie na het gebruik van een toestel. Maar als je het om je heen vraagt zijn de sporters toch weer blij om met meerdere mensen binnen te kunnen sporten. Iedereen wil de corona-calorieën er zo snel mogelijk weer vanaf trainen. Naast het feit dat het geweldig nieuws is voor sportscholen en sporters, komen er ook een aantal regels bij kijken. Een van de belangrijkste regels is dat de anderhalve meter regel nog steeds geldt. Het is fijn dat de regels worden versoepeld, maar de versoepeling van de regels houdt niet in dat alles 100% het oude is vanaf 1 juli. Doordat de sportscholen eindelijk weer open mogen, kan het zijn dat zij een overvloed aan mensen voor de deur krijgen. Hierdoor zullen de sportscholen met een online reserveringssysteem gaan werken, zodat het niet te druk wordt in de sportschool. Dit kan ervoor zorgen dat je niet meer intensief met je sportbuddy kan sporten of op een andere tijd staat ingeroosterd. Naast alle praktische regels, is er ook een protocol handhygiëne en wordt er vaker tussen de lessen door schoongemaakt met professionele schoonmaakmiddelen of een speciale sportvloerreiniger. Wij als Schoonmaakgroothandel fayon leveren al enige tijd fayon sports speciaal ontwikkeld voor sportclubs, boksscholen en sportverenigingen, deze schoonmaakmiddelen en desinfecterende schoonmaakproducten zijn speciaal ontwikkeld voor intensieve sporten waar hygiëne en personal care belangrijk is. Uit onderzoek blijkt dat zweet en slijmdruppels die met sporten ontstaan, wel zeker een langere afstand dan 1.5 meter afleggen, daarom worden bij sommige sportscholen intensieve lessen, minder intensief gemaakt, zo maakt men de kans op virus verspreiding nog minder en kan hopelijk een 2de corona golf worden voorkomen. 

SPORTEN IN DE SPORTSCHOOL MET MONDKAPJES?

Om de vraagt die als een van de eerste naar binnen schiet, meteen te beantwoorden: Nee, mondkapjes zijn niet verplicht in een sportschool. Als je je prettiger voelt bij het dragen van een mondkapje is dat natuurlijk je eigen keuze, er zijn hele mooie en goed ademende sport mondkapjes te koop. Handschoenen zijn ook niet verplicht, maar dat betekent niet dat je het niet mag gebruiken. Mondkapjes en handschoenen mogen wel degelijk worden gedragen en kunnen in contact lessen zoals boksen en vechtsport iets meer bescherming bieden. Er wordt wel aangeraden dat iedereen zijn eigen yogamat en bokshandschoenen gebruikt en deze na het sporten goed reinigt met FreshKO spray. Eenmaal je sport plek gereserveerd, je sportspullen gedesinfecteerd met freshko, dan dien je nog wel een vragenlijst bij binnenkomst te beantwoorden, over hoe het op die dag met je gezondheid is, soms wordt zelfs je temperatuur met een infrarood thermometer gecontroleerd. Bij de meeste sportscholen en boksscholen zullen ze bij de ingang vragen of de handen kunnen worden gedesinfecteerd, hiervoor gebruikt men een pomp flesje handalcohol of een handdesinfectie zuil. Verder mag er in de kleedkamer niet worden gedoucht en gewassen, behalve je handen. Tijdens het omkleden in de kleedkamer moet de anderhalve meter regel worden aangehouden tussen sporters. Maar als je dan eindelijk aan het sporten bent, moet je weer goed opletten dat de anderhalf meter regel wordt aangehouden, blijf in je eigen space of aura zeggen sommige sportclub eigenaren met een grapje. ‘Nee eerlijk is eerlijke chapeau voor de sport en boksscholen, ze doen er alles aan om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, je ziet overal markeringen, looproutes, handzeep, desinfectiespray, poetspapier, een sopje met sportvloerreiniger bij de lesruimtes, wegwerp mondkapjes voor sporters, eenmalige handschoenen en er wordt volop instructie gegeven zodat iedereen vanaf 1 juli weer veilig met plezier kan sporten.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.