MONDKAPJES IN HET OV VANAF 1 JUNI VERPLICHT

Iedereen die in Nederland met het openbaar vervoer reist, moet verplicht een mondkapje op! Vanaf 1 juni is het zover, het straatbeeld zal er anders uit gaan zien, op stations zullen medereizigers je aanstaren met mondbescherming op. Gekke tijd, maar oooh zo nodig om iedereen veilig te laten reizen, in overvolle treinen, bussen en trams is namelijk erg lastig om de 1,5 meter afstand tot anderen te houden. Wie vanaf 1 juni geen mondkap draagt kan rekenen op een fikse boete. De hoogte van de boete kan oplopen voor een volwassene persoon tot 390 euro. Voor minderjarige is de boete gesteld op 95 euro per persoon. Maar soms blijft het hier niet bij, want er kan ook een aantekening komen op je naam en hierdoor hebt je zomaar ineens een strafblad of moet je naar bureau halt. Conducteurs zijn de handhavers voor dit nieuwe beleid, wat in strijdt is met de opmerkingen van het RIVM deze vertelde ons nog niet zolang geleden dat mondkapjes worden gezien als ‘schijnveiligheid”. Een opmerkelijke ommezwaai en een hoge werkdruk voor de conducteurs. De capaciteit per trein, tram, bus of metro gaat naar 50 procent van voor de coronacrisis, om te voorkomen dat reizigers hutjemutje op elkaar moeten staan. Op de pont naar Amsterdam Noord worden mondkapjes met filter kn95, zonder filter, blauwe mondkapjes of zelfgemaakte mondkapjes ook verplicht gesteld. Het CDA had op 20 april aan het kabinet gevraagd om persoonlijke beschermingsmaterialen vrij te stellen van douaneheffingen en btw. Men wil de btw op mondkapjes naar 0 procent verlagen en niet vrijstellen. Zo kunnen mondkapjes groothandels die bij de aanschaf van pbm mondbescherming nog wel btw betalen dat bedrag verrekenen met de belasting. Op medische mondkapjes wordt tussen 25 mei en 1 september nog wel 21 procent btw geheven. “We willen de mondkapje voor de consument als overheid natuurlijk zo goedkoop mogelijk maken, daarom heffen we hierover straks tijdelijk geen btw”, aldus Vijlbrief. Gelukkig is er bij schoonmaakgroothandel Fayon vanaf 25 mei een tijdelijke korting voor consumenten op het kopen van mondkapjes.  Dit voordeel heeft weinig zin voor sectoren, bedrijven of grootverbruikers die de btw zo ie zo kunnen terug vorderen van de belastingdienst. 

ACTUELE HYGIENE MAATREGELEN

Sinds de laatste persconferentie zijn er veranderingen in ons quarantaine beleid. De versoepeling wordt door veel ondernemers goed opgepakt. Scholen en kappers mogen weer open. Ook als je buiten wilt sporten, is het toegestaan. Dit is natuurlijk goed nieuws: het betekent dat wij meer mogen én dat wij het de afgelopen weken zo goed hebben gedaan dat er een versoepeling plaats vindt. Dit gaat allemaal 11 mei 2020 in. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt als zij buiten sporten, dat de 1,5 meter afstand niet van toepassing is. Zij mogen samen sporten als dit georganiseerd is en er begeleiding aanwezig is. Het is hier wel belangrijk dat er voor en na het trainen, de handen worden gewassen met handzeep of alcohol gel. Het zelf meenemen van een handdesinfectie is aan te raden want de kantine, kleedkamer en toilet ruimtes zijn gesloten. Voor de jongeren tot 18 jaar moet de 1,5 meter worden toegepast tijdens het sporten. Er worden geen wedstrijden en toernooien gehouden. Als je boven de 18 jaar bent moet er aan de anderhalve meter afstand worden gehouden. Ook geldt nog steeds niezen aan de binnenkant van elleboog en uiteraard geen fysiek contact. Goed nieuws want het uitoefenen van een aantal contactberoepen wordt ook weer mogelijk. Zoals kappers, rijinstructeurs, diëtist, schoonheidsspecialisten, beauty en meer. Dat is natuurlijk super handig als je bijvoorbeeld net bezig was met je rijbewijs. De bedrijven die open mogen moeten zich wel houden aan de gezondheidsadviezen, zoals handen wassen bij binnenkomst, de 1,5 meter regel, het uitvragen van de klanten op ziekteverschijnselen, het werken op afspraak, het gebruik van handdesinfectie en het desinfecteren van ruimtes.  Bij veel van deze  bedrijven en praktijken is dit gemakkelijk toe te passen en waar dit niet het geval is heeft men maatregelen genomen. Ook bioscopen openen de deuren voor max. 30 personen per zaal en de horeca terrassen gaan langzaam weer open. Al deze bedrijven gebruiken massaal desinfectiespray voor deurklinken, een alcoholreiniger voor tafels, desinfectiemiddel voor toonbanken en antibacteriële doekjes voor pin automaten. Naast het schoonmaken moet overal de anderhalve meter worden toegepast en verschillende looproutes worden aangegeven en niet meer dan een afgesproken aantal mensen naar binnen. De bibliotheken gaan ook weer open, dat betekent dat de mensen weer aan het lezen kunnen gaan. De reden dat al deze sectoren weer open gaan is omdat de klanten over het algemeen uit de buurt komen en waarschijnlijk niet ver met het openbaar vervoer houden te reizen.

FAYON GROOTHANDEL MONDKAPJES, DESINFECTIEMIDDELEN EN HANDHYGIËNE  

Als schoonmaakgroothandel staan wij voor u klaar! Heeft u vragen of behoefte aan hygiëne advies, wij helpen u graag! Wilt u een hygieneplan op maat of bent u op zoek naar personal care producten zoals desinfectiemiddelen, mondkapjes of andere hygiëne gerelateerde producten? In onze webshop vindt u een ruim assortiment van alles wat u nodig heeft om uw bedrijf en u zelf zo goed mogelijk te beschermen. Zo hebben wij mondkapjes die u kunt bestellen. Deze bevatten een metalen strip bij de neus waardoor deze de goed op het gezicht zit aangesloten. Bovendien is het draagcomfort groot. Als u écht uit huis gaat en u tussendoor uw handen wilt schoonmaken, hebben wij handreinigingsgel Relax. Door het handige formaat kunt u deze overal mee naartoe nemen en makkelijk bewaren in de tas. Nog een voordeel: deze is zonder water te gebruiken. Als u bijvoorbeeld een autorijschool, café, kapsalon of ander bedrijf runt, is de desinfectie spray en alcohol schoonmaakmiddelen een goede aankoop. Deze kunt u op verschillende oppervlakken, voorwerpen en handen sprayen en het wordt gedesinfecteerd. Als u niet zo van het sprayen houdt, kunt u ook desinfectie doekjes gebruiken. Dit zijn kant en klare alcoholdoekjes en kunnen voor kleine voorwerpen en oppervlakken worden gebruikt. Dan is er ook handzeep, die met water moet worden gebruikt. Hiervoor is een handwas instructie die ook in deze post staat. Verder bieden wij ook persoonlijke bescherming. Wij hebben mondbescherming die voldoet aan de CE-norm.. Deze kunt u gebruiken als uzelf verkouden bent en anderen niet aan wilt steken. Als u verschijnselen van het coronavirus heeft, blijf dan binnen.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.