HET SLEUTELWOORD IS HYGIËNE, VOEL JE VEILIG IN DE WERELD VOL BACTERIËN!

Je hoort het overal om je heen, goed je handen wassen is nummer 1 hygiëne. Dat is helemaal waar. Maar hoe doe je dat nou onderweg? of als je op plekken komt waar veel mensen komen. Dan is het ontzettend handig als je bijvoorbeeld een flacon alcohol gel bij de hand hebt. Een goede handhygiëne is nog steeds erg effectief. Zijn er in je naaste omgeving mensen ziek dan is extra handen wassen een must. Momenteel wordt er in China van wegen het coronavirus niet alleen gelet op handdesinfectie, koorst verschijnselen, maar ook druk bezochte plaatsen worden veelvuldig gedesinfecteerd.  Het beschermen van het gezicht is aan te raden, raak zo min mogelijk met je handen je gezicht aan. Blijf op afstand van hoestende of niesende mensen. Wie een mondkapje wilt gebruiken, moet deze regelmatig vervangen. Ruimtes extra schoon houden en desinfecteren is aan te raden. Hier in Nederland is men nog niet actief bezig met extra persoonlijke hygiëne. Toch kan het extra handen wassen, desinfectie doekje  of een handzeep en desinfectie  meenemen voor onderweg geen kwaad. Het gaat erom dat je jezelf veilig voelt tussen alle bacteriën en dan heb ik het niet alleen over het Coronavirus uit Wuhan. Ook in Nederland zijn er momenteel veel mensen die het normale griepvirus bij zich dragen. Je hoort mensen om je heen hoesten en niezen. De griep duurt dit jaar ook langer dan voorafgaande jaren. Een goede gezondheid, met een normale stressbalans en met voldoende verse groente, vitamine, mineralen, plus de juiste hygiëne thuis en buitenshuis maakt je minder kwetsbaar en weerbaarder tegen virussen. Was goed en regelmatig je handen, gebruik handdesinfectie gel als water en zeep niet beschikbaar zijn.

ZORGEN RONDOM HET CORONAVIRUS

Toch baart het Coronavirus iedereen grote zorgen, dat merk je om je heen. Mondkapjes zijn overal uitverkocht, desinfectiemiddelen vliegen over de toonbank, alcohol gel is ineens extreem duur. De zorgen rondom het coronavirus zijn zeker in Nederland aanwezig. Wij als Schoonmaakgroothandel Fayon merken dit dagelijks. Klanten bellen ons op en slaan extra wegwerp handschoenen en andere disposables voor personal care in. Is de angst terecht? Veel mensen denken van niet en andere mensen weer van wel, de meningen zijn verdeeld. Maar er zijn een groot aantal mensen in Nederland al aan het hamsteren geslagen en dan heb ik het niet over bedrijven. Wij krijgen momenteel veel telefoontjes van particulieren en klein verbruikers. Onze hygiëne artikelen en professionele schoonmaakmiddelen worden soms zelf omgepakt om ook kleinere verbruikers te kunnen bedienen. Want goed schoonmaken van handen en oppervlakken is aan te raden. hygiëne is het sleutelwoord. De meeste klanten geven aan dat de angst met name zit in de geringe informatie voorzien en het feit dat er nog geen vaccinatie voor dit virus beschikbaar is. Het corona virus vertegenwoordigt namelijk een groot aantal virussen. Een aantal van deze virussen zijn overdraagbaar op de mens. De meeste vormen van het virus veroorzaken verkoudheid, koorts en de levensgevaarlijke luchtweginfecties. Op dit moment zijn er besmettingen in Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Taiwan, Thailand, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en natuurlijk in het land waar het begon: China. Het virus grijpt snel om zich heen en is zeer besmettelijk. 

GOED JE HANDEN WASSEN IS ZO SIMPEL NOG NIET

Goed je handen wassen is zo simpel nog niet. Als je de handen goed wilt wassen ben je minimaal 30 seconden bezig. Pas na 30 seconden zijn de meeste bacteriën van je handen af. De gemiddelde mens besteedt maar 10 seconden aan het handen wassen. Wanneer je de handen op een juiste manier wilt wassen is het van belang dat de volgende stappen goed worden gevolgd. 

✓ Was je handen onder stromend water

✓ Gebruik hierbij vloeibare zeep 

✓ Wrijf de zeep over je gehele hand

✓ Wrijf de zeep ook tussen je vingers

✓ Spoel je handen minimaal 30 seconden goed af

✓ Droog je handen goed af met een papieren wegwerp handdoekjes

✓ Gebruik alcohol gel  als gewone zeep niet beschikbaar is.

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.