10 DINGEN DIE JE KUNT SCHOONMAKEN TIJDENS LOCKDOWN

Je hoort het overal, op het nieuws, op de radio, van je omgeving, voorlopig zijn we nog niet klaar met de lockdown fase. Het is een gekke tijd en situatie, veel mensen vragen zich af hoelang dit nog gaat duren en hoe men de tijd kan doden. De andere halve meter maatregel, nauwelijks contact met de buitenwereld en voor sommige van ons niet eens meer naar het werk. Dit zijn extreme maatregelen, wat ons ieder raakt, op onze eigen manier. Sommige bedrijven zoals horeca, kantoren en sportscholen zijn gedwongen gesloten, werknemers zitten noodgedwongen thuis, afschuwelijke situatie wat dit corona virus te weeg brengt. Het domino effect begint al vorm aan te nemen, bedrijven die wegens de sluiting van andere bedrijven nauwelijks nog omzet binnen krijgen. Onwerkelijke situatie, deze bedrijven worden soms gedwongen om werknemers naar huis te sturen of om thuis te gaan werken. Met deze blog “10 dingen die je kunt schoonmaken tijdens lockdown” proberen we deze mensen toch een beetje op te vrolijken en wat tips te geven wat je allemaal in huis kunt doen tijdens de lockdown fase. Laten we eerst beginnen met wat praktische tips rondom schoonmaken, opruimen want dat zijn vaak klusjes die zijn blijven liggen en waar wij als schoonmaakgroothandel Fayon de juiste producten zoals desinfectiemiddelen, alcohol reinigers, handschoenen en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen voor verkopen. 

SCHOONMAKEN, OPRUIMEN EN ORDENEN

Kasten
De kledingkast veel besproken onderwerp? Zit je al weken tegen een kledingkast aan te kijken die wel kan worden opgeruimd, het interieur een sopje of herindeling kan gebruiken? Dan is nu je kans! Neem er een dag de tijd voor, zet muziek op en jij hebt weer een gestructureerde kast. Het is ook handig om direct te kijken welke kleding je niet meer past of mooi vindt zodat je deze kan verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted. Misschien kun je zelfs wel kleding online ruilen met vrienden, vriendinnen, kennissen of onbekende via social media,  zodat je weer een frisse garderobe hebt voor als we straks weer naar buiten mogen. 

De keuken
De keuken, veel keukenkastjes kunnen wel een opfris beurt gebruiken. Ruim de kastjes eens lekker uit, maak ze eens schoon met een keuken onvetter  en zoek uit wat weg kan. Een schone keuken werkt ook lekkerder als je bijvoorbeeld tijdens de quarantaine tijd aan het bakken gaat.  Deze schoonmaak woede kun je natuurlijk ook doorvoeren in de gehele keuken zoals de koelkast, (vergeet de rubbers niet) het kruidenkastje en keuken apparatuur. Alle producten die lang niet zijn aangeraakt kun je weggooien en vervangen. Hierdoor ontdek je direct als bepaalde kruiden op zijn en welke producten belangrijk zijn voor jouw boodschappenlijstje, wel zo handig dan kun je dit in de  supermarkt direct meenemen. In de meeste keukens is keukenapparatuur een ondergeschoven schoonmaakklus, kijk maar eens in je waterkoker, deze kan vast een ontkalk beurt gebruiken? De roosters van je afzuigkap? Zijn deze brandschoon of zal onze kant en klare hybride ontvetter hierbij een uitkomst zijn? Veel keukens hebben verborgen hoekjes, rommel lades, apparatuur wat niet gebruikt wordt of koelkast rubbers die nogal eens vergeten worden bij de reguliere schoonmaak. Gelukkig hebben wij de oplossing hiervoor, de volgende schoonmaakmiddelen zijn onmisbaar in een frisse hygiënische keuken. Hybirde onvetter voor al u vette oppervlakken zoals de barbecue, ovens, wasemkap, roosters en broodrooster. Ecofix is het schuurmiddel voor vervuilde keukens, fornuizen en keukenkastjes knappen hier van op. Econom het zuinigste afwasmiddel waarmee u niet alleen de afwas,  zonder af te drogen kunt doen, maar ook rubbers, snijplanken, keukenblad, ramen, dit is een perfecte keukenreiniger. 

Prullenbakken
Neem je prullenbak eens mee onder de douche, klinkt grappig maar hierdoor kun je hem eens grondig uitsoppen met een warm water. Maak een sopje met Econom afwassen zonder strepen en laat de prullenbak hierna opdrogen. Een schone prullenbak zorgt ervoor dat uw huis beter gaat ruiken en ongedierte geen kans krijgen. Wilt u de prullenbak tussendoor fris houden, spuit dan voordat u de vuilniszak verwisseld in een lege prullenbak onze airfresher dit heerlijke product zorgt ervoor dat nare geurtjes verdwijnen. Dit product is ook te gebruiken in trapportieken, in muffe hoekjes en zelfs voor plas ongelukjes van kinderen en dieren.

Badkamer
Hoe vaak maak jij de voegen van de badkamertegels schoon? Eerlijk zeggen? 1 x per jaar? Nu in deze tijd (het virus) is hygiëne een must, vooral op een plek waar veel schimmels en bacteriën zich ophopen. Kijk eens kritisch naar je badkamer, zijn er schimmel plekken of voegen die jouw een beetje irriteren. Een voegenreiniger verwijderd snel en zonder moeite bacteriën stammen, schimmels en gisten in vochtige ruimtes zoals badkamers, toiletten en douche cabines. Elke badkamer wordt in een rap tempo schoon met een sanitairreiniger en voegenreiniger. Naast het schoonmaken werkt ontspullen van de badkamer ook erg verhelderend, half aangebroken shampoo flessen, oude borstels, tandpasta tubes, aangekoekte mascara rollers of make-up artikelen van 3 jaar oud, gooi weg, dat geeft weer ruimte en een fijn gevoel. Wil je het toilet en de badkamer professioneel desinfecteren? Gebruik dan de Sipro desinfectie voor een grote opfrisbeurt.

Schoenen
Een van de dingen die je schoon kan maken, maar waar je niet zo snel aan denkt is  bijvoorbeeld schoenen!  Je draagt deze het hele jaar, maar wanneer maak je deze schoon. Nu kan je ze extra veel aandacht geven zodat ze er na het schoonmaken als nieuw uitzien. Na het schoonmaken met een licht vochtige doek, kun je schoenen ook in-sprayen met beschermingspray of poetsen met speciaal poetsmiddel, hierdoor loopt jij straks op juweeltjes. 

Auto
Je auto schoonmaken met een autoreiniger of autoschampoo moet ook niet worden overgeslagen! Je zit er wekelijks en misschien wel dagelijks in. Plan een dag in en maak deze van binnen en buiten schoon. Stofzuigen, ramen lappen, kleden uitkloppen, cockpit  oppoetsen en alles afnemen met een doek moet niet worden vergeten. Nog iets waar niet veel mensen aan denken zijn kleden en rubberen matten schoonmaken. Deze bevatten vaak etensresten, stof en meer dingen die je liever niet in je auto hebt. Hiervoor kan je een tapijtreiniger gebruiken. Onze tapijtreiniger gaat schuimvorming tegen, waardoor je geen andere producten nodig hebt om het schuim weg te halen. Je bespaart hier ook veel tijd door. Wil je de auto na de schoonmaak heerlijk fris laten ruiken en het airco systeem een opfrisbeurt geven, ga dan aan de slag met onze airco cleaner.

Barbecue
In de zomer zijn Nederlanders niet bij een barbecue weg te slaan. Maar wanneer is nou de laatste keer dat je dat ding hebt aangeraakt? Het toestel staat waarschijnlijk al een paar maanden buiten of in de schuur samen met allemaal spinnenwebben en stof weg te roesten. Tijd voor een opknapbeurt! Haal hem tevoorschijn en maak hem eens goed schoon met onze hybride ontvetter, hierna is uw BBQ weer als nieuw en klaar voor gebruik.  Tip: wilt u de BBQ mooi houden koop dan een afdekhoes zodat uw barbecue beschermd is tegen insecten en weersinvloeden.

Binnenkant van je huis Interieur
Ga eens aan de slag met het interieur van je huis, geef meubels een andere plek, stofzuig in de vergeten hoekjes en gebruik onze heerlijke alcodor allesreiniger. Als je even een dag niks te doen hebt kun je ook eens kritisch kijken naar de indeling van je interieur. Misschien is het leuk om de bank eens aan de andere kant van de kamer te zetten of de eethoek een kwartslag te draaien. Een andere indeling en een fris interieur geeft weer zin en brengt vaak creativiteit op gang. Heb je nog oude stof in huis dan kun je er ook voor kiezen om nieuwe sierkussens in de bank te maken. Ben je zelf niet zo handig dan is het misschien een idee om je oude  sierkussens te ruilen met een buurvrouw of via een website. Wilt u het huis heerlijk laten ruiken, spray dan eens rond met onze airfresher, dit zorgt voor een fris lente gevoel.

Tuin
Het is afgelopen periode heerlijk weer en als je een tuin, balkon of buiten terras hebt is dit een perfecte plek om de nodige vitamine D op te doen. Kijk eens om je heen, zijn je tuintegels nog schoon? groeit er alg op de muren?  Tip: Huur eens een hoge drukspuit bij de bouwmarkt of misschien hebt jezelf, of je buren wel een hogedrukreiniger, gebruik daarbij een biologische algen verwijderaar en de meest hardnekkige alg en mos soorten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Elektronische apparatuur
Door de lockdown en thuiswerk situatie zit je meer in huis dan normaal. Televisie, computer, afstand bediening, laptop en game hoek worden vaker gebruikt. Vergeet ook niet deze gebruiksvoorwerpen regelmatig schoon te maken, want ook hier blijven graag bacteriën plakken. Met alcohol reiniger Procar kunt u deze oppervlakken afnemen en tevens desinfecteren want in dit schoonmaakmiddel zit 63% alcohol. Deurklinken is ook een bacteriën bron een plek waar virussen aan vast kleven met onze virus killer kunt deze oppervlakken te lijf gaan. 

Buitenkant van het huis
Last but not least in de categorie: de buitenkant van je huis. Het is de binnenkant dat telt, maar de buitenkant moet zeker niet vergeten worden! Je ziet het elke keer als je naar binnen gaat: de voorkant van je huis. Soms kan dit ook wel een likje verf of een schoonmaak beurt gebruiken. Het onvetten van de voordeur doet al een hoop, geen vette vingers meer op deuren en richels. Pak ook eens een ladder en geef de buitenkant van je huis aandacht! Tip veel van onze klanten gebruiken een scheutje van onze ecologische sanitairreiniger om het kalk uit water te halen zodat ramen lappen een feestje wordt.  Wilt u de buitenkant eens goed aanpakken dan kunt u met een milde gevelreiniger de pui afspuiten zodat de stenen van uw huis weer als nieuw lijken. Vergeet uw garage vloer niet, deze kan wel een industriële reiniging gebruiken. Met een hybride ontvetter of anti oil wordt elke garage vloer schoon.  Heeft u nog vragen of wilt u meer schoonmaaktips ontvangen? Mail dan uw vraag naar [email protected]

Heb je een vraag?

Deze kun je vinden door in je account naar ‘Mijn bestellingen’ te gaan en te klikken op ‘Bekijk bestelling’ van de bestelling waarvan je de factuur wilt inzien of downloaden. Hier kun je de factuur bekijken en downloaden.

We geven je 14 dagen retourrecht op onze producten om welke reden dan ook. “ Gewoon” is dus ook een goede reden! We accepteren alleen retouren die vooraf online zijn aangemeld. Die link staat op de retouren uitleg pagina. Of via je account. In je account klik je op ‘ mijn retouren’ en kun je per bestelling aangeven welk product je wilt terugsturen. Let er wel op dat zodra je de melding krijgt dat het product niet geretourneerd kan worden dit ook echt niet mogelijk is. Dan zit je of buiten de retourtermijn of er zit een restrictie op het product.