Groothandel voor bedrijven Gratis transport vanaf € 150,- Snelle levering

Supercool Lubric - Eco Koelsmeermiddel

Supercool Lubric - Eco Koelsmeermiddel

Supercool Lubric - Eco Koelsmeermiddel

  • Merk:Fayon
  • Model:1315010001
  • Beschikbaarheid:Op voorraad
  • Basis prijs€ 23,82 per liter
  • € 24,53

  • Incl. BTW € 29,68

Beschikbare opties:

Supercool Lubric - Koelsmeermiddelen – Smeermiddelen
Supercool Lubric is een hoogwaardig Koelsmeermiddel met speciale milieuvriendelijke bestanddelen die samen een doeltreffend koelsmeermiddel vormen! Supercool Lubric wordt ingezet om productie uitval en slijtage te voorkomen. Supercool Lubric is een revolutionair product en ontwikkeld na grondig onderzoek. Supercool Lubric is uniek vanwege zijn zeer hoogwaardige bestanddelen, die samen een koelsmeermiddel vormen, dat geschikt is voor alle middelzwaar tot zwaar verspanen en slijpbewerkingen, van diverse soorten metaal zoals; roestvrij staal, aluminium, gietijzer, titaan enz.
Supercool Lubric is een halfsynthetisch koelsmeermiddel met actieve bestanddelen die gemakkelijk inwerken op allerlei soorten wrijvingsweerstanden, welke de doeltreffendheid van de gebruikte apparatuur belemmeren.
Supercool Lubric is geschikt voor middelzware tot zware verspaning en voor alle slijpbewerkingen. Gelet op het unieke karakter van Supercool Lubric is het product en een vervanger voor vele milieubelastende en chemische koelsmeermiddelen.
Let op: Kies zorgvuldig uw product… Slecht samengestelde koelsmeermiddelen veroorzaken schimmel- en/of bacteriegroei wat voor stankoverlast, kans op huidziekten, verstoppingen in aanvoerleidingen-filters kan zorgen. Veel van deze slecht samengestelde milieubelastende koelsmeermiddelen bevatten zware metalen of kankerverwekkende stoffen zoals phenol en nitriet.
✓ Supercool Lubric is bio-stabiel
Dit product wordt toegepast het volgende te voorkomen:
Productie uitval voorkomen.
Onnodige wrijving, met als gevolg onherstelbaar slecht en onnauwkeurig werk.
Duurzame slijtage aan de apparatuur en machines

Speciale voordelen:
✓ Vriendelijk is voor mens en machine.
✓ Garandeert een langdurige en perfecte smering/koeling
✓ Supercool Lubric is economisch in het gebruik vanwege de lange stand-tijd
✓ Lage dosering die al reeds effectief is bij 3 tot 7%,
✓ Voorkomt het optreden van schimmels, gisten en bacteriën
✓ Supercool Lubric is bio-stabiel en uitstekende (hard)waterstabiliteit
✓ Supercool Lubric is niet corrosief en niet brandbaar

Toepassing
Supercool Lubric is speciaal ontwikkeld voor middelzwaar tot zwaar verspanen van zeer harde en zachte metaalsoorten zoals;
✓ Slijpen van aluminium en roestvrij staal
✓ Verspanen waarbij pure olie wordt gebruikt
✓ Metalen waarbij hoge eisen worden gesteld aan oppervlaktekwaliteit en stand-tijd van het gereedschap
✓ Het bijsmeren bij handtappen en draadsnijden.

Dosering & aanbevolen concentraties:
Draaien: vanaf 3%
Boren, frezen, zagen en schaven: vanaf 5%
Tappen en draadsnijden: vanaf 10% tot puur

Werkwijze:
Verwijder eerder gebruikte koelsmeermiddelen grondig voordat u Supercool Lubric gaat gebruiken. Door het niet goed verwijderen en/of schoonmaken van het eerder gebruikte koelsmeermiddel(emulsie) zal Supercool Lubric niet goed tot zijn recht komen. Door de zeer lage oppervlakte spanning van Supercool Lubric wordt het eerder gebruikte koelsmeermiddel(emulsie) opgelost en zal het eventueel noodzakelijk zijn de desbetreffende machine/apparaat na enkele weken nogmaals te verversen. Concentraties niet laten uitstijgen boven 20% in de machine, bij eventueel handmatig tappen en snijden is een hogere concentratie mogelijk.
Om Supercool Lubric goed met water te vermengen is het raadzaam het concentraat al roerende te mengen met water in bijvoorbeeld een emmer. Door gebruik te maken van warm water verlaagt de viscositeit van Supercool Lubric en wordt de vermenging versneld. Deze menging toevoegen aan het water in het systeem.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren